EKO KATASTROFA KOD VRANJA: Morava ponovo i tužna i ružna

U fokusu - Utorak 16.12.2014 - 09:25

Reka Južna Morava kod Vranja je ponovo je zatrpana plastičnim otpadom, ovog puta na potezu kod Ratajskog mosta.

Morava kod Vranja - foto infosajt grada Vranja Morava kod Vranja - foto infosajt grada Vranja

Gomile plastičnih flaša, granja i stabala ne samo što šalju ružnu sliku o mentalitetu pojedinaca, već  postavljaju pitanje o odgovornosti pojedinih lokalnih samouprava, uzvodno od Vranja.

Načelnik Komunalne policije Srđan Stošić  kaže da je divlja deponija uočena pre 20-tak dana, o čemu je obavešten i Sektor za vanredne situacije u Beogradu, kao i predstavništvo „Srbijavoda“ u Nišu.

- Iako je deponija sanirana, verovatno je došlo do novog nagomilavanja plastičnih flaša i stabala, koja ugrožavaju i samu konstrukciju mosta - kaže Stošić.

Član Gradskog veća Nemanja Nuhijević napominje da je u prethodnom periodu akcenat bio na čišćenju korita gradskih reka.  

- Već početkom 2015. godine planirane su akcije sistematskog čišćenja divljih deponija u seoskim mesnim zajednicama, paralelno sa edukacijom stanovništva - rekao je Nemanja Nuhijević i dodao da je zaštita korita Južne Morave jedan od prioriteta u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: