Humani učitelj i njegovi đaci

U fokusu - Utorak 18.11.2014 - 09:20

Vranje - Samohrana majka Nikolina Jelić i njeno devetoro dece iz beogradske opštine Surčin bukvalno gladuju i žive u izuzetnoj nemaštini zaboravljeni od svoje države.

Trajković i njegovi učenici Trajković i njegovi učenici

Pročitavši tekst u dnevnoj štampi učitelj Miodrag Trajković iz O.Š. „1. Maj“ Vrtogoš organizovao je  sa svojim učenicima 4. razreda humanitarnu akciju „Pomozimo našim vršnjacima i njihovoj majci“, kojoj se priključila i većina đaka ostalih razreda te škole.

- Svi pričaju da kod Srba vlada bela kuga, a na njih su svi zaboravili.

Obuzela me tuga i ogorčenost, a potom i revolt zbog ovakvog odnosa društva i svih struktura društva prema ovoj porodici.

Gledati decu da gladuju bez ikakve mogućnosti da pomogneš i nešto promeniš zbog odnosa društva prema njenoj situaciji je jeziv osećaj kojeg se svaki normalan čovek mora plašiti – objašnjava učitelj Miodrag razloge zbog kojih je bez mnogo razmišljanja pokrenuo akciju za pomoć toj porodici.

On kaže da su sa tekstom i životom porodice Nikoline Jelić bili upoznati svi učenici vrtogoške škole i onda se krenulo u akciju.

- Akciju smo propratili poslovicom „Sit pa bogat“. Akcija je realizovana 14. i 15. novembra i prikupljeno je dosta hrane i sredstava za higijenu.

Roba je spakovana u džakove i kutije. Kontrolor u pošti gospođa Divna Ljubić i upravnik gospodin Igor  Đurić bili su oduševljeni kada su čuli za akciju đaka i odmah organizovali da paleta sa robom za dva sata krene put Surčina, porodici Jelić.

Ovim postupkom pokazali su i svoju ličnu humanost i razumevanje – priča učitelj.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: