Jasmina, vraćaj pare!

U fokusu - Sreda 12.08.2015 - 14:13

Apoteka Vranje podnela je tužbu za naknadu štete od dva miliona dinara ili više od 16.500 evra protiv svoje bivše direktorke Jasmine Arsić, prenose novine „Vranjske“.

Jassmina Arsić iz vremena stupanja na mesto direktorke FOTO Vranjske/S. Stojković Jassmina Arsić iz vremena stupanja na mesto direktorke FOTO Vranjske/S. Stojković

Kako piše list, toliko je para koštalo dvogodišnje Jasminino usavršavanje na specijalističkim studijama iz socijalne farmacije koje je platila Apoteka.

Bivša direktorka trebala je da se, u skladu sa statutom i potpisanim ugovorom o specijalizaciji, kasnijim radnim angažmanom oduži Apoteci, što nije učinila već je ustanovu samoinicijativno napustila.

U odgovorima na pitanja koje su „Vranjske“ postavile aktuelnom rukvodstvu ove ustanove sa Oliverom Tomić na čelu kaže se da je Arsićka specijalizaciju u trajanju od dve godine završila početkom 2014.

- Po ugovoru o specijalizaciji dužna je da provede u radnom odnosu duplo vreme od onoga koliko je trajala specijalizacija, odnosno četiri godine.

S obzirom na to da je Jasmina Arsić početkom 2015. godine na svoj zahtev raskinula radni odnos u ZU Apoteka Vranje, ne ispunivši obavezu iz ugovora o specijalizaciji, ustanova je podnela tužbu za naknadu - kaže se u dopisu iz Apoteke koji je potpisala direktorka Tomić, prenosi list.

Arsićka je napustila Apoteku u februaru, u vreme kada se iz ustanove najavljivalo da bi mogla ostati bez radnog mesta jer ne dolazi na posao.

Rukovodstvo Apoteke tada je, odgovarajući na pitanja „Vranjskih“, otkrilo da je bivša direktorka na bolovanju od 13. maja 2014. godine a da je, po oceni Drugostepene komisije RFZO, sposobna za rad počev od 1. januara 2015.

Ona se međutim nije pojavljivala na poslu više od mesec dana. Pokrenut je interni postupak o proveri bolovanja.

Povrh toga, upućeni su dopisi Zdravstvenoj i Inspekciji rada, urgencija Komisiji RFZO kao i krivična prjava nadležnom tužilaštvu, a sve s ciljem provere opravdanosti za korišćenje bolovanja, rečeno je iz Apoteke, kao i da je Jasmina „dobila  upozorenje pred otkaz ugovora o radu“. Ona je, pod pretnjom otkaza, brže-bolje sama podnela zahtev za napuštanje ustanove.

Finansijske obaveze koje, prema tumačenju rukovodstva Apoteke, ima Jasmina Arsić premaaa svojoj bivšoj firmi samo su kap u moru ako se pogleda dubioza u kojoj se Apoteka sada nalazi.

U dopisu iz Apoteke Vranje direktorka Tomić podseća na genezu događaja i nesagledivu štetu koja je nastala za vakta bivših rukovodilaca.

- Protiv Jasmine Arsić podignuta je optužnica Osnovnog tužilaštva za robni manjak iz 2006. godine u iznosu od oko 6 miliona dinara.

Za robni manjak iz 2008. godine od oko 9 miliona dinara još uvek nije pokrenut postupak tužilaštva. Taj robni manjak ustanovila je poreska inspekcija prilikom kontrole 2008. godine u kojoj je učestvovalo oko sedamdeset inspektora sa teritorije Srbije – navodi Tomićka.

U daljem tekstu njenog odgovora upućenog „Vranjskim“ naglašava se da ni završni račuin za 2008. godinu nikada nije usvojen na Skupštini Grada Vranja.

- Jasmina Arsić bila je direktorka Apoteke do sredine 2011. godine kada je nasledila Suzana Savić koja je dotad obavljala funkciju finansijskog direktora. Na kraju 2013. godine ZU Apoteka Vranje imala je finansijski deficit od 60 miliona dinara, kao rezultat poslovanja u prethodnih sedam godina kada su direktorke bile njih dve - kaže se u dopisu aktuelnog menadžmenta Apoteke i naglašava da je ustanova prvi put bez deficita poslovala 2014. godine, odnosno „sa ostvarenim suficitom na godišnjem nivou „kada funkciju direktorke obavlja Olivera Tomić“.

Do štampanja „Vranjskih“ sa ovim tekstom novine nisu uspele da stupe u kontakt sa Jasminom Arsić preko telefonskih brojeva poznatih redakciji.

Brojevi nisu u funkciji, a kućni telefon u njenom domu u Vranju je uzaludno zvonio tako da čitaoci ostaju uskraćeni za reakciju Arsićke u vezi sa podnetom tužbom Apoteke.

 

VRANJSKE, OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: