Javni radovi za osobe sa invaliditetom

U fokusu - Sreda 03.12.2014 - 13:30

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju je je 244 osoba sa invaliditetom koje su aktivni tražioci posla

Međunarodni je dan osoba sa invlaliditetom Međunarodni je dan osoba sa invlaliditetom

Darko Janković, direktor NSZ kaže da služba sprovodi mere aktivne politike zapošljavanja gde su uključene i osobe sa invaliditetom.

Prema njegovim rečima i na Sajmu zapošljavanja osobe sa invaliditetom u Vranju imale su poseban štand.

 - U ovoj godini dodelili smo subvencije za samozapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Sklopili smo dva ugovora sa invalidnim licima od po 200.000 dinara. Uglavnom su to knjigovodstvene agencije, radnje za fotokopiranje – kaže Janković.

Prema njegovim rečima u ovoj godini bilo je i subvencija za otvaranje radnih mesta koja su prilagođena osobama sa invaliditetom.

- Poslodavci konkurišu i kada mi procenimo da oni imaju tehničkih mogućnosti za upošljavanje osoba sa invaliditetom onda sklapamo ugovor sa njima.

Oni dobijaju sredstva i u obavezi su da te osobe kod njih budu radno angažovane najmanje dve godine.

Zavisno od kategorije u kojoj su opštine po razvijenosti dajemo po 400.000 dinara po radnom mestu.

Za grad Vranje iznosi su manji, jer se grad Vranje nalazi u kategoriji opština razvijenosti drugog reda, i iznose 160.000 dinara   – objašnjava Janković.

Janković kaže da su u toku javni radovi za osobe sa invaliditetom gde su prema rečima direktora NSZ sklopljena tri ugovora, a angažovane su 23 osobe sa invaliditetom.

Lica su angažovana u Istorijskom arhivu u Vranju i u bibliotekama u Vranju i Vladičinom Hanu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: