KAM GA BE SUPERMEN: Ostavljeni na cedilu vode

U fokusu - Nedelja 25.01.2015 - 10:37

Vranje - Za razliku od maja meseca prošle godine, danas priroda divlja na jugu Srbije, i za razliku od maja meseca, nekako se čini da je reakcija javnosti u Srbiji daleko slabija.

Sad će da dođe! Sad će da dođe!

Slabija je akcija i vodećih ljudi zemlje, slabija je njihova teatralnost, kao i pokušaji da bivaju superherojem.

Slabija je akcija i poznatih dobromislećih kritičara društva sa tvitera, kao i poznatih i nepoznatih zvezda Granda i Pinka.

Daleko od toga, da mi dole ne možemo sami da se organizujemo da pomognemo našim ugrođenim građanima, kad već imamo nesposobne lokalne vlasti kao i svuda u Srbiji, koje su na isti način došle na vlast kao i svuda u zemlji, i na isti način ih boli briga za sve i gore i dole, i severno i južno.

Ali, upada u oči ta indiferentnost vrha države oličena u ovim ljudima koje znamo iz prethodnih epizoda Supermena i Male neveste.

Eto, tek sad je ministar za vanredne situacije došao na lice mesta. Posle 5 dana, kad se maltene sve i utišava.

Dalje, upada u oči i to što se za jug Srbije ne bore svi oni kojima popularnost treba, kao da su poeni za humanost na jugu Srbije daleko manji od poena koji se zarađuju na kontu Beograda, Vojvodine, Šumadije ili Kosova na kraju krajeva.

Nije toliko kul na tviteru napisati „Pomozite Trgovištu i Bosilegradu“, kao „Pomozite Obrenovcu“, uz svo dužno poštovanje prema ozbiljnosti prošlomajske situacije.

Neki misle da je jedno od tih toponima u Makedoniji, a drugo u Bugarskoj, za koje nas pa tek boli briga.

Ipak, nekako mislim da su najveći krivci za to nemedijsko praćenje ipak oni najviši u vlasti. Da se kojim slučajem vlada latila tog posla, daleko bi više bilo poziva na slanje esemesova, daleko više tvitova, i daleko više bi se lokalne vlasti, pa i doborovoljci iz drugih krajeva trudili da urade nešto po tom pitanju, što ne govori u prilog tome da je premijer vrhovni spasilac, već da živimo u zemlji u kakvoj živimo.

Cela ova priča nas navodi na to da smo mi dole za našu vladu i njene ministre svih portfelja građani drugog ili trećeg reda, koji su povoljni samo za predizborne kampanje, glasanje i dovođenje na mitnige i kontramitinge u prestonicu.

U svim drugim slučajevima, naša vlada nas ostavlja, bukvalno na cedilu, na cedilu vode.

P.S. Ovo napisano se sve može odnositi i na Istočnu Srbiju, kao što smo i videli na primeru Majdanpeka pre neki mesec.

Kod Civrića, OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: