KORIDOR GASI SELA: Moštanica prva na redu!

U fokusu - Sreda 26.08.2015 - 10:13

Izgradnjom autoputa Koridora 10 selo Moštanica, udaljeno 12 kilometara od Vranja, odsečeno je od sveta, jer je napravljen takav nadvožnjak ispod koga ne mogu da prođu autobusi i kamioni.

Put uniištio selo: Meštani Moštanice u čudu Put uniištio selo: Meštani Moštanice u čudu

Takođe, na putu koji vodi iz sela na kraju je napravljen nagli uspon, zbog koga je veoma teško uključiti se na magistralni put Vranje - Vladičin Han, koji predstavlja jedinu vezu Moštanice sa ova dva grada.
 
Po rečima Danijela Stošića, predsednika Saveta MZ Moštanica, ovakva  projektantska rešenja ovo selo vraćaju u 18. vek, jer će biti odsečeno od sveta.

- Godinama unazad vozi autobus prvenstveno namenjen đacima, tako da kad počne školska godina, on neće moći tuda da prođe i da preveze decu.

 Tu ne mogu da prođu ni kamioni, ni vatrogasna vozila.  Automobilima je nemoguće uključiti se na put ka Vranju ili Hanu, a da se ne rizikuje život, jer je takav uspon i krivina da nemate nikakvu preglednost.

Zbog atmosferske kanalizacije suziće i širinu puta ispod nadvožnjaka. Ona je trenutno pet metara, dok je visina 4,2 metra – pojašnjava Stošić situaciju u kojoj se nalaze meštani Moštanice.

On kaže da su reagovali kod „Koridora Srbije“ i da su im oni saopštili da je moguće izvesti veoma  mala odstupanja na ovom mestu. Sa tim korekcijama od nekoliko santimetara, naši se problemi ne rešavaju, kaže Stošić.

- Naveli su nam da će u četvrtak saopštiti konačnu odluku. Izvođač radova grčka „Terna“, po našoj oceni hoće da nam pomogne, ali bez odobrenja „Koridora Srbije“ i firme „Luis Berger“, koja vrši nadzor, oni ne mogu ništa da urade.

Ovo je nečuveno, jer nema sela od Bujanovca do Leskovca gde prolazi  novi autoput, da nije napravljena pustoš.

Sve što su sela do sada imala, sada nemaju, jer su im civilizacijske tekovine  bukvalno oduzete - ocenjuje Stošić.

Ukoliko nešto po ovom pitanju ne bude promenjeno, ogorčeni meštani Moštanice najavljuju da će blokirati puteve. Oni kažu da su još uvek strpljivi i da su nadležnima dali nekoliko dana da se njihovi problemi reše.

S. Tasić

 

 

 


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: