Lutalice ponovo ujedaju

U fokusu - Sreda 25.02.2015 - 09:41

Čopor pasa lutalica na Trgu Staniše Stošća i obližnjem šetalištu u centru Vranja svakodnevno nasrće na građane.

Centar grada kao azil za pse lutallice Centar grada kao azil za pse lutallice

Situacija je posebno kritična ujutru oko osam i negde pre 14 časova, kada tuda prolaze deca, jer se na svega pedesetak metara odatle nalazi osnovna škola.  

Pitanje smeštaja pasa lutalica postao je ozbiljan urbani problem u Vranju, a svodi se na birokratiju i prebacivanje lopte, u ovom slučaju pasa, u tuđe dvorište, odnosno nadležnost lokalnih javnih preduzeća.

Direktor „Komrada“ Dejan Ilić kaže da u ovom javnom preduzeću postoji služba za hvatanje pasa, ali da su njima „vezane ruke“ jer ne mogu da rade bez naloga službe zoohigijene.  

- Zbog nepotpisanog ugovora između Gradske uprave i Veterinarske stanice, zooinspektori  ne daju naloge za hvatanje životinja i mi ne funkcionišemo i ne radimo, jer ne smemo da hvatamo pse.

Poslednjih nekoliko dana su učestale prijave građana zbog ujeda pasa lutalica. Imali smo u ponedeljak sastanak i sa gradonačelnikom po tom pitanju.

Očekujemo da se do kraja nedelje nađe neko prelazno rešenje za ovaj problem. Trebalo bi da se potpiše ugovor sa Veterinarskom stanicom, i oroči na dva meseca dok se postupak tendera za ovaj posao završi - pojašnjava Ilić.

On dodaje da bi nakon potpisivanja ugovora sa Veterinarskom stanicom, služba „Komrada“ trebalo opet da počne da hvata pse lutalice i da Veterinarska stanica počne da ih prihvata i smešta po uslovima iz 2014. godine.

Inače, vakcinacija, zbrinjavanje, čipovanje i kastracija su sve ugovorene obaveze koje je grad imao sa Veterinarskom stanicom. Taj ugovor je trenutno istekao a novog nema na vidiku, ne funkcioniše Azil za pse, a njih na ulicama ima sve više i predstavljaju sve veću opasnost za prolaznike.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: