Miloševićima sve teže

U fokusu - Utorak 24.03.2015 - 13:48

Siromašnoj porodici Jasmine Milošević (33) i Zdravča Petrova (37), koji sa četvoro maloletne dece žive u naselju Raška u Vranju, zbog nemaštine svakim danom je sve teže.

Deo porodice Milošević, foto T. Stamenković Deo porodice Milošević, foto T. Stamenković

Anđela (17), Marija (11) Stefan (9) i najmlađi Lazar koji će ove godine poći u školu kažu da im nedostaje sve - nova kuća, kupatilo, ali i hrana.

Majka Jasmina kaže da im je sve teže i teže i da se njena porodica bori za goli život.

- Nemamo nikakve uslove za život, najteže mi je zbog dece u svemu oskudevaju, a najviše u obrocima. Hrana nam nedostaje evo danas je nedelja, skuvala sam samo supu i imam pasulj od juče.

Budim se svakog jutra i razmišljam šta da im dam da jedu. Posustajem, sve mi je teže i teže, a deci ne mogu da pomognem, željna su svega - kaže majka Jasmina.

Zdravčo i Jasmina su bez posla. Imaju samo završenu osnovnu školu. On je nekada radio građevinske poslove, a sada jedino cepa drva. Radi po čitav dan za hiljadu dinara.

- Od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, koji zajedno iznose 18.000, platim struju, vodu i kupim brašno.

Nestala su nam drva deca su se razbolela, najmlađi Lazar ima često bronhitis, kuća hladna, vlažna, bez svetla, u sobi mora da gori sijalica po ceo dan.

Lazara je trebalo da zbog strabizma vodimo na očnu kliniku, ali do Beograda treba platiti put, dobili bi pare preko Zavoda, ali tek nakon pregledana klinici. Odustali smo, šta možemo – priča Jasmina o teškom životu svoje porodice.

Miloševići i dalje sanjaju isti san - novu kuću, kupatilo i normalan život. Nadaju se boljem, jer nada poslednja i ostaje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: