MUKA: Isključili im struju, pa sad nemaju ni vodu!

U fokusu - Sreda 18.03.2015 - 12:10

Meštani Gornjeg Vrtogoša, sela na području grada Vranja dva dana su bez vode. Zbog dugovanja prema Elektrodistribuciji od preko 400.000 dinara selu je isključena struja pa su stali i motori na vodnim pumpama.

Povratak na staro - ilustracija telegraf.rs/Milena Đorđević Povratak na staro - ilustracija telegraf.rs/Milena Đorđević

Dragan Aleksandrović, predsednik Saveta mesne zajednice u Vrtogošu,  kaže da je čitav problem nastao zbog neodgovornosti samih meštana.

- Selo ima 130 domaćinstava i za održavanje lokalnog vodovoda mesečno svako domaćinstvo bi trebalo da izdvaja po 330 dinara. Oko 80 odsto njih ne plaća ovu obavezu.

Nestašica vode je još jedan dugogodišnji problem, jer se voda koristi nenamenski za navodnjavanje poljoprivrednih kultura – kaže Aleksandrović.

Po njegovim rečima Izgradnju mesnog vodovoda finansirali su sami meštani pre desetak godina.

- Problem je jer i škola sada nema vodu. I da potpišemo ugovor o reprogramu duga za struju pitanje je da li će i tada plaćati.

Zakazali smo za četvrtak zbor svih učesnika u izgradnji vodovodne mreže koji će biti održan u O.Š. „1. maj Vrtogoš“. Na zboru ćemo videti šta će meštani odlučiti – kaže Aleksandrović.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: