Na kilo i lepše i jeftinije

U fokusu - Nedelja 06.07.2014 - 11:30

Među ženama u Vranju veliki je broj onih koje se umesto za kupovinu gotove konfekcije u buticima odlučuju za šivene modele od prefinjenih materijala.

Štof na kilo sve popularniji Štof na kilo sve popularniji

Oni se prodaju na kilogram i to po veoma povoljnim cenama.  

U gradu postoji prodavnica sa francuskim i italijanskim materijalima vrhunskog kvaliteta koja se nalazi u „Šotetovom sokaku“ u samo centru grada.

Zvonimir Mihajlović i njegova supruga Suzana, vlasnici  butika materijala,  kažu da je u trendu letnji program, tanki šareni materijali, štraftasti i cvetni,  od kojih mušterije šiju kombinezon pantalone, suknje i haljine, a moderan je i muslin kao i lan koji ne izlazi iz mode.

- Dezeni su fantastični, ono što žene ovde nađu nema šanse da nađe po buticima, pa iako nađu to je papreno skupo.

 

Traže da im preporučimo čak i šnajdera, sašiju  jednu haljinu za 1.500 do1.700 dinara. Toliko ih košta materijal i šivenje.

 

Dođu, pogledaju koliko košta i ne mogu da veruju kada 150 dinara plate metar materijala za bluzu, a  gotova je 2.800 dinara u butiku.  

Među mušterijama svakodnevno trguju žene iz okruga, najviše ih je iz Preševa i Surdulice - kaže Mihajlović.

On tvrdi da Vranjankama mogu na snalažljivosti da pozavide i Francuskinje i Italijanke. Sa malo novca prema njegovim rečima one mogu nositi unikatne modele.

Mihajlović  priča  da u Francuskoj živi i bavi se plesom Vranjanka koja svake sezone dolazi da kuopuje materijale u velikim količinama i odnosi ih u Francusku gde njena drugarica ima modni butik.

Prodavnica materijala na merenje u Vranju postoji već 20 godina.   

Tatjana Stamenković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: