NOVI SE NE ŠALE: Odzvonilo divljim baštama

U fokusu - Sreda 29.06.2016 - 11:52

Gradsko veće Vranja održalo je u utorak svoju treću sednicu, na kojoj su formirane radne grupe i tela koja će se pozabaviti rešavanjem aktuelnih problema u gradu, rekla je portparol veća, Zorica Jović.

Veće donelo važne odluke po zakonitost svog delovanja FOTO D. Ristić/OK Radio Veće donelo važne odluke po zakonitost svog delovanja FOTO D. Ristić/OK Radio

Jovićeva, inače većnica za kulturu i informisanje, najpre je čestitala svim učenicima na teritoriji grada uspešan završetak školske godine i dobijanje svedočanstava i đačkih knjižica.

Sednici su prisustvovali svi gradski većnici, a predsedavao je gradonačelnik Slobodan Milenković.

U poslednje vreme pojačan je intenzitet postavljanja letnjih bašti na potezu od zgrade Direkcije do Gradske uprave, pa je na sednici veća formirana radna grupa, koja će se baviti ovim problemom.

- Ovo telo će raditi na tome da se sve to uredi u skladu sa zakonom i pravilnicima grada Vranja.

Ovaj potez do sada nije bio obuhvaćen pravilnicima, pa će radna grupa te pravilnike preraditi, a sve nadležne službe biće angažovane da rade svoj posao – pojašnjava većnica.

Članovi radne grupe su gradski većnik za turizam, načelnik sekreterijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine i predstavnik Direkcije za izgradnju – kazala je većnica Jović.

Članovi veća su raspravljali i pitanje prodaje poljoprivrednih proizvoda na javnim površinama.

- Odlučeno je da se strogo poštuju odredbe već postojećeg pravilnika koji određuje lokacije na kojima je dozvoljena prodaja u periodu od 1. jula do 20. septembra – rekla je portparolka Veća.

Na sednici je i dosadašnji načelnik Gradske uprave Miloš Antanasijević upoznao novu gradsku vlast sa brojem i strukturom zaposlenih u upravi, kojih je trenutno 236 u radnom odnosu na neodređeno vreme.

Gradsko veće je i prihvatilo Antanasijevićevu ostavku i razrešila ga dužnosti načelnika.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: