NOVO DOBA: Ni u štalu bez laptopa

U fokusu - Ponedeljak 23.02.2015 - 11:34

Internet, kao prvi znak modernog doba, postaje sve popularniji i među poljoprivrednicima u selima na području grada Vranja.

Stefanović na svom radnom mestu Stefanović na svom radnom mestu

Jedan od onih koji više ni u štalu ne idu bez lap topa je i Srđan Stefanović iz sela Donje Trebešinje.

-  Iako mnogi misle da su seljaci neuki za rad na kompjuterima i da nemaju interesovanje za informacionu tehnologiju to nije baš tako, ima i onih koji znaju po nešto sem dobrog kopanja i oranja – kaže Stefanović.

Prema njegovim rečima, iako su prezauzeti poljoprivrednim radovima, ljudi na selu uvek odvoje malo vremena da se preko interneta informišu o svemu što ih zanima.

- Imam pune ruke posla i dok radim zavirim malo na internet i uvek pratim trenutna dešavanja u zemlji i svetu, pročitam po koji tekst, horoskop, a obavezno vremensku prognozu, jer od nje zavisi moj rad na njivi – kaže Srđan.

On kaže da na internetu pronađe i informacije koje mu koriste u proizvodnji poljoprivrednih kultura i uzgajanju stoke.

- Iako sam u štali i na njivi, pratim sve što je aktuelno putem interneta i to ne samo u poljoprivredi nego i drugim oblastima.

Internet je prozor u svet, pa su se i kompjuteri pokazali kao koristan alat i u poljoprivredi – kaže na kraju Stefanović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: