Ovde se i fudbal igra uzbrdo

U fokusu - Subota 05.07.2014 - 08:32

Vranje - Fudbal i fudbaleri su u mnogim stvarima neponovljivi, pa i anegdotama, naročito u nižim ligama, kao šo je Pčinjska.

Malo što mora da trče, nego idu i uzbrdo Malo što mora da trče, nego idu i uzbrdo

Naš sagovornik je iz jednog surduličkog sela poznatog po „čurtuk“ ljudima, za koje važi pravilo: „bolje da im ne izalazite na put“.

- Igra se utakmica, mi vodimo sa 1:0, gosti za koje su igrali manje Srbi, a više Romi napadaju, ali sudija ne da da se primaknu golu.

Seče napade pištaljka ili zastavica. Približava se kraj, gledaoci oko terena sa psima, laju oni kao ludi, kad jedan njihov uze loptu kao Maradona i krenu od njihovog gola prema našem.

Vozi slalom, prođe sve i krenu  skoro od centra sam prema našem golmanu.

Svi smo pretrnuli, kad se jedan od naših doseti, pa pusti psa u teren, a on još džukela, pa liči na šarplanica, pa plus budala pravo leti ka onom Maradoni.

On, kad vide šta može da ga snađe ostavi loptu i bež' među svoje  navijače.

Nastade dugotrajan aplauz, da li zbog igrača ili onu džukelu, nije važno, važno da pobedismo“.

Da se manemo Pčinjske lige, postoji i Srpska u kojoj je „naše Dinamo“. Bilo je mnogo anegdota, ali najviše su upamćene one u kojima su učesnici dešavanja bili nekadašnji fudbaleri, Stanko Gogić Canja i Slobodan Stošić Cobi.

Gogića su zbog duhovitosti i snalaženja na utakmicama zvali Canja Štos.

- Igramo u Zaječaru sa Timokom, tvrda utakmica, Lomi se rezultat, domaćin pojačava napad i uvodi u igru mlado desno krilo, Živića, čini mi se.

On kao čigra, čas levo čas desno, ma strela božja, preleti odbranu i gol visi u vazduhu.

Na scenu stupa Canja i laktom ga pogađa u lice, on pada sav krvav. Sudija daleko i nije video dobro, dotrča i pita: „Šta je bilo“?

Tad mu prilazi Cobi i objašnjava: „Pogledaj šta je uradio Gogiću, mlad igrač, a bezobrazan, pogledaj šta je uradio sa Gogićevim laktom. Podigni ruku, Canjo“ - viče Cobi.

Canja podiže ruku, pokazuje na lakat i leleče, tobož od bolova. Sudija, gleda onog Živića, gleda njegovo krvavo lice, pa mu ništa nije jasno.

Nelagodu prekide sam Živić koji procedi niz bradu: „Izvinite kolega, ali nisam hteo namerno da vam povredim lakat“.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: