Palmina JS u Vranju uz DSS ii Dveri?

U fokusu - Subota 30.01.2016 - 10:31

Gotovo najizvesnija opcija za koaliciju pred lokalne izbore u Vranju je Srpski pokret Dveri i Demokratska stranka Srbije (DSS).

Izbori: ko će imati više snage? Foto: Dejan Dimić Izbori: ko će imati više snage? Foto: Dejan Dimić

To su za OK portal potvrdili funkcioneri te dve stranke, član Glavnog i Izvršnog odbora Dveri Milan Mihajlović i šef vranjskog DSS Miodrag Antić.

- Koalicija sa Dverima je sigurna, a pridružiće nam se prema onome što se u ovom trenutku zna još tri grupe građana.

Imamo narednih dana sastanke svih stranačkih odbora, dolaze nam ljudi iz rukovodstva iz Beograda i nakon toga znaće se tačno ko će sa nama činiti koaliciju za lokal, odnosno da li će se priključiti još neko.

Vrlo je moguće da to bude Jedinstvena Srbija (JS). Bilo je reči o tome, ali se čeka njihova konačna odluka
- kaže Antić.

Mihajlović iz Dveri navodi da je ta stranka i dalje otvorena za udruživanje sa drugim političkim opcijama za lokalne izbore.

- Ne vidim bolju i jaču varijantu od koalicije Dveri-DSS na republičkom nivou. To će se najverovatnije preslikati na lokalni nivo, a očekujemo da nam se pridruže još neke stranke i grupe građana.

Ne vidim sa kim ne bismo mogli na lokalnom nivou, osim možda sa SNS čiju politiku najviše kritikujemo na republičkom nivou tako da je gotovo nemoguća lokalna koalicija.

Sa svima ostalima bismo mogli. Lokalna politika je nešto drugo i vodićemo razgovore sa svima kojima je interes građana i grada Vranja iznad svega
- navodi Mihajlović.

U nekim medijima već se pominju nekakve lične konfrontacije šefa lokalnog JS Dejana Manića sa pojedinim ljudima u SPS.

On je pominjao i da je nezadovoljan zbog nepoštovanja nekih koalicionih dogovora u protekle četiri godine (JS na lokalu bio u koaliciji sa SPS, PUPS i SDPS).

Ipak, i dalje insistira na vrlo korektnim odnosima i sa liderom socijalista Antićem i sa gradskim odborom SPS.

- I dalje je rasploženje u našem odboru takvo da bismo najradije samostalno na izbore.

Što se tiče pregovora sa ostalima, ne postoji lista prioriteta s kim bi smo pre ili radije pregovarali.

U igri je i moguća koalicija sa SPS, a razmatra se i opcija udruživanja sa Dverima i DSS kao što je to već slučaj u nekim drugim gradovima poput Čačka gde je sasvim izvesna takva predizborna koalicija
– kaže Manić.

On naglašava da JS ima vrlo korektne odnose i bliske programe sa Dverima i DSS.

- To je takođe važno. Ipak, nikakvu konačnu odluku još nismo doneli.

Napominjem da ukoliko dođe do udruživanja ono na čemu ćemo insistirati je da nas uvaže kao punopravnog partnera, a ne kao što se dosad dešavalo da naši stranački interesi budu negde skrajnuti, a da od koalicije profitira samo jedna stranka unutrar nje
- zaključuje Manić.

Dejan Dimić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: