PAZITE NA DECU: Seks od ranog detinjstva!

U fokusu - Nedelja 05.07.2015 - 10:48

Dve trećine tinejdžera u Vranju već je imalo seksualni odnos, a čak 84,6 odsto njih zaštitu ne koristi redovno.

Adolescenti žure u seksualni život - ilustracija Adolescenti žure u seksualni život - ilustracija

Kako pišu novine „Vranjske“, u anonimnoj onlajn anketi lista o seksualnoj aktivnosti učestvovalo je 34 nasumično odabranih devojaka i momaka iz Vranja, uzrasta od 15 do 17 godina.

List piše da mladi u Vranju stupaju u seksualne odnose već u 12. godini, prenosi Kurir.

Prema nalazima ankete, i ispitanici i stručnjaci slažu se da po ovom pitanju izostaju podrška i saveti roditelja. Devojke su u tinejdžerskom periodu seksualno aktivnije od muškaraca i često imaju partnere starije od sebe.

Znatiželja, dokazivanje u društvu koje ponekad i ismeva, pomešane emocije, nedostatak novca za izlazak, nesigurnost i hormonske promene dovode do toga da se tinejdžeri sve učestalije i ranije upuštaju u seksualne odnose i to bez ikakve zaštite, pišu „Vranjske“.

Srbija je sa oko 16.000 registrovanih adolescentskih trudnoća godišnje vodeća u Evropi.

Između 20 i 30 procenata seksualno aktivnih adolescenata ima najmanje jednu polno prenosivu infekciju - pokazuju istraživanja koja sprovode relevantne institucije, a prenosi Kurir.
 

Vranjske, Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: