Pomozimo Milošu!

U fokusu - Petak 14.11.2014 - 10:53

Vranje - Miloš Stojanović (18) iz Prokuplja već 10 godina vodi borbu sa karcinomom i do sada je imao dve operacije tumora vilice i jednu operaciju noge.

Milošu je potrebna svaka vrsta pomoći Milošu je potrebna svaka vrsta pomoći

Teška bolest nije jedini problem porodice Stojanović, poreklom iz sela Mađere. Glad je sve prisutnija, a Milošu su potrebni zdravi obroci, kako bi se uspešnije  nosio sa bolešću.

Po rečima Miloševe majke Jasmine (48), on se bori sa rakom, a nema šta da jede.

- Kosti su mu veoma mekane, maltene u obliku saći. Kada je imao 12 godina, pao jei polomio nogu. Tada je utvrđeno da Miloš ima i nedostatak kalcijuma, zbog čega su njegove kosti šuplje i lako lomljive.

Svoje fiziološke potrebe, zbog ugrađenih pločica i šrafova, ne može da obavlja na uobičajen način. Mogu svakog momenta da mu puknu kosti. Ne sme da padne. Ide u školu sa rizikom.

U nogu su mu ugrađene pločice, šrafovi i igle, kako se kost ne bi krivila. Potrebna mu je jača hrana, meso, voće, povrće, mleko…Miloš je danas samo jeo picu – kaže Jasmina.

Miloševi roditelji su bez posla. Otac odlazi u nadnicu, dok majka brine o Milošu. Već neko vreme ne primaju socijalnu pomoć, jer je u toku postupak obnavljanja dokumenata.

Na dečiji dodatak nemaju više pravo. Više od 18 godina žive kao podstanari.

Miloševa majka apeluje na sve one koji mogu da pomogu, da to i učine.

Žiro-račun za pomoć Milošu Stojanoviću je 330-4700100324934-62 , u Agricole banci.

Slađana Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: