Slobodnjak Paje Pečenke

U fokusu - Petak 04.07.2014 - 08:14

Priče i anegdote sportista iz Vranja deluju ponekad dosta uverljivo, pa se čini da se na njih ne odnosi ona poznata maksima: „U Vranje nema laganje“.

Seoski fudbal, stalni izvor priča Seoski fudbal, stalni izvor priča

Na jednoj utakmici, da li u Vrtogošu ili Levosoju, ne seća se delegat naš sagovornik, kaže, davno bilo, desio se sličan slučaj nalik incidentu.

- Igra se utakmica, 85. minut, gledam na sat jedva čekam da se završi, jer se protivnici zakrvili, pa čuješ psovke, „i šajku i majku“.

Kad, dolazi predstavnik domaćina, malo pripit, i kaže: „Imamo izmenu, došao Paja Pečenka iz lova“.  

U redu, šta ćemo, može izmena, kad Paja  stoji pored aut linije u majici i gaćama koje je jedva navukao, jer noge mu kao trupci, a na nogama nema kopačke već gumene čizme iz lova i to skroz blatnjave.

Pa, da je imao makar patike, mogle su i pocepane – priča naš delegat i nastavlja:

- „Imate li neku primedbu“, pita nas pripiti. “Ma, jok, ulazi Pajo i teraj sve napred“!, vičemo.

Uđe Paja, pravo u napad, i usidri se ispred gola gostiju. Minut pred kraj, pade jedan od domaćih igrača na liniji  šesnaesterca i sudija svirnu slobodan udarac.

Biti il' ne biti, golman aljav, ne vidi, zovu ga Ćore, ako ide lopta u gol pobeđujemo. Gosti, erbap momci, pa se ne udaljavaju, po propisu, devet metara.

Uze loptu Paja Pečenka i namesti je na džombu. Zalete se i kad udari loptu i džobmu, jaooooj, izlete čizma sa noge i pogodi u glavu gostujućeg igrača.

Lopta završi u mrežu. Pobediše domaćini, gosti psuju sve, a najviše nas, viču, videćemo se kad nam dođete u goste, sekirče ima da radi.

Onog njihovog poluonesvešćenog igrača od udarca čizme masiraju, nude mu da ga vode u bolnicu, a on kad dođe sebi, dere se kao nedodrgav: “Kamo ga, bre, pivo“?“

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: