Sniženja po vranjski

U fokusu - Nedelja 11.01.2015 - 09:18

Vranje - Jasmina N. iz Niša, koja redovno prati sajt OK Radija, poslala je redakciji pismo koje smo jednostavno morali da objavimo.

Kakva se sniženja kriju u glavnoj ulici u Vranju? Kakva se sniženja kriju u glavnoj ulici u Vranju?

Pa, ko se prepozna, prepozna. Pismo prenosimo u celini bez ikakvih osim slovnih ispravki.

Vranje, 4.januar, prvi radni dan nakon  praznika. Glavna ulica, butik  taj i taj.

Izlog krcat ženskim odevnim predmetima.  Ulazim da pogledam. Cenim, možda za Rajka tu ima kapa. U Nišu nisam uspela da pazarim ništa u vreme tog novogodišnjeg popusta, pa ću možda uspeti ovde.

Prodavačice divne. Neobično ljubazne za radni dan kad mu vreme nije. Isprobavam, zagledam kao svaka druga prosečna Srpkinja. Negde oteže, negde zateze…

Ulazi vlasnica butika u velikom stilu. Iz aviona se vidi da je gazdarica. Nema zlatan zub, ali ima zlato na svakom prstu. Sarmice od kose čine frizuru. Nema kad da gleda, odmah se lati olovke i papira.

Valjda da vidi sta se pazarilo u danima dok se nije radilo. Suprug ,postavlja veliki natpis u izlog - SNIZENJE 10 - 20 - 50 odsto.

Ja odlučim. Kupujem. Valjda I prodavačica, pošto joj je pao kamen sa srca, prodato,  zuri da otkuca račun. Drznem se da pitam :”Koliki je popust”?

Prodavačica kaze ‘’jao pa to je od sutra, nije za danas’’. Osecam biće ovo baš zabavno. Pogledam vlasnicu, pa priupitam I nju.

“Lele, pa jel ti otkuca racun” pita ona sa posebnim akcentom na ‘’a’’..

“Pa, otkuca” kaže radnica..

- Oooo..pa necemo tako, gospodjo-zaustih ja. Pa isla sam u skolu, studirala ekonomiju, ne vredjajte mi inteligenciju! Nije kasa nukleralna bomba pa ako je pipnete dva puta, za pet minuta kreće eksplozija!

Meni je zaista žao, ali moraćete da napravite ispravku  - rekoh I odoh…

Toliko o vranjskim trgovcima i poštovanju kupaca.

Verujem da je dala popust  50 dinara, ne bih imala potrebu da je pominjem. Ovako… Nismo mi još za privatni biznis…bar dok je nama takvih trgovaca.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: