SNS vs HRISTIĆ: Ko krade, a ko laže?

U fokusu - Utorak 19.04.2016 - 23:13

SNS u Vranju optužila je nekadašnjeg direktora O.Š. „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji da je godinama unazad odobravao zloupotree u toj školi, tako što je plaćao, a nije trebao i nije smeo, nastavnika i pomoćnog radnika u izmišljenom izdvojenom odeljenju banjske škole najpre u Babinoj Poljani, a potom u Prvoneku.

Kamen spoticanja, banjska škola FOTO OK Radio Kamen spoticanja, banjska škola FOTO OK Radio

U svom saopštenju naprednjaci kažu da je jedna učenica iz Izumna, gde  radi izdvojeno odeljenje ove škole, prethodnih godina, putovala u izdvojeno odeljenje u Babinoj Poljani, gde je njen očuh radio, kao pomoćni radnik.

- Ove školske godine ona sa očuhom putuje u Prvonek, gde je odeljenje iz Babine Poljane navodno smešteno i u kojem nastavu izvodi nastavnik razredne nastave zaposlen na određeno vreme.

Posebno je zanimljivo da je ovo odeljenje bilo obuhvaćeno i godišnjim planom rada svih ovih godina, kao i školskim programom koji donosi Školski odbor, bez da sagleda zakonsku i finansijsku opravdanost postojanja ovog odeljenja
- kaže se u saopštenju naprednjaka.

SNS pita zašto i sadašnji predsednik ŠO Aleksandar Joksić o ovoj zloupotrebi nije obavestio nadležne državne organe?
 
Aleksandar Joksić u vezi ovih optužbi kaže da su nezakonitosti počele kada je za direktora škole pre izvesnog vremena postavljena direktorka iz redova SNS-a.

- Vidi se ko ne poštuje zakon. Hristić, iako je dva puta prošao na ŠO, nije dobio saglasnost da postane direktor - podseća Joksić.
 
Bratislav Hristić, nekadašnji direktor škole u Banji,  komentarišući optužbe SNS-a, kaže da konstatntno na njega postoje napadi od strane ove stranke i Slaviše Bulatovića, predsednika vranjskih naprednjaka.

- Za ovu školsku godinu odeljenja je formirao Nebojša Stanković, njihov čovek, a moj protivkandidat za direktora u decembru.

On je za ovu godinu formirao odeljenja na osnovu cenzusa. To odeljenje postoji od 1997. godine u sistemu Ministarstva prosvete.

Zbog tog odeljenja pre dve godine su dolazile silne inspekcije, i ni jedna nije utvrdila da se radi o nezakonitim stvarima.

Na osnovu zahteva i izjave roditelja tog učenika koji su tražili 2014. godine da on nastavi školovanje u Babinoj Poljani, ja sam morao da ispoštujem zakon, koji kaže da je osnovno obrazovanje obavezno, i izađem njima u susret
  -  kaže Hristić.

Inače, trenutno, v. d. direktora škole u Banji je Vesna Anđelković, nastavnica srpskog jezika i kadar SNS - a, postavljena  na ovo mesto odlukom ministra prosvete Srđana Verbića.

 

  • Saopštenje Saveta za obrazovanje GrO SNS.docx
  • OK RADIO

    Vrati se na kategoriju U fokusu

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: