SRPSKI OFICIR vratio turskom studentu novčanik PUN PARA

U fokusu - Petak 17.06.2016 - 13:32

Milan Stojanović, potporučnik Četvrte brigade Vojske Srbije iz Vranja, pronašao je u autobusu „Kavim - Jedinstva“ novčanik u kojem su bili novac i lična dokumenta turskog studenta Karahana Manasa, i sve vratio vlasniku.

Stojanović: Obaveza je da čuvamo čast srpskog oficira FOTO FB Stojanović: Obaveza je da čuvamo čast srpskog oficira FOTO FB

Stojanović je rodom iz Čačka, a u autobus koji je išao za Vranje, ušao je u Nišu.

Novčanik je našao na sedištu, za koje je imao rezervaciju.

- Kad sam došao do sedišta ugledao sam novčanik. Otvorio sam i video dokumenta.

Samo jedan putnik iz autobusa  je podsećao na lik iz ličnih dokumenata koja sam pogledao.

Prišao sam mu i pitao da li je novčanik njegov. Međutim, odgovor je bio da nije.

Odlučio sam da novčanik predam policiji čim stignemo u Vranje. Pokušao sam da sa vlasnikom stupim u kontakt preko FB, ali nije išlo
- priča  Stojanović.

Za to vreme, predstavnici studentske organizacije AIESEC, preko koje je Karahan Manas volontirao u Srbiji,  kontaktirali su „Kavim - Jedinstvo“, nadajući se da mogu da pronađu novčanik.

Ubrzo je potporučnik Stojanović bio na vezi sa AISEC-om i dogovoreno je kako da se studentu iz Turske novčanik vrati.

Prema navodima iz AISEC-a turski student nije mogao da veruje u to da je neko pronašao i uredno vratio njegov novčanik, u kojem je, inače bilo preko 600 evra, nešto dinara i turskih lira.

- Oduševljenje Manasa je bilo neverovatno. Ovo je samo upotpunilo njegov i onako lep utisak o Srbiji.

Nije verovao da će novčanik ponovo biti u njegovim rukama, i da će sve proći bez policije i istrage, i na kraju se završiti dobro
- kaže Manasov kolega Dušan Petrović.

Potporučnik Stojanović navodi da  je siguran da  bi svaki srpski oficir uradio isto i vratio  novčanik  vlasniku, jer su se svi zavetovali da služe Srbiji, bilo u ratu, ili u miru.

S.Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: