ŠTA BI BILO KAD BI BILO: Ko prelazi cenzus?

U fokusu - Sreda 03.06.2015 - 11:45

Jedan od poverenika SNS-a u Vranju Goran Nikolić izjavio je da male stranke poput LDP, JS i SDPS ne bi prešle cenzus kada bi se sada raspisali lokalni izbori u Vranju.

Očekivanja i malih i vellikih su velika FOTO A. Stojković Očekivanja i malih i vellikih su velika FOTO A. Stojković

On je gostujući na TV „Ritam“ rekao da bi cenzus pored naprednjaka i socijalista jedino prešla i Socijaldemokratska stranka.

Menadžer LDP u Vranju Igor Zlatković kaže da se još uvek ne zna ni kako bi se izlazilo na izbore, a kamoli da mogu da se predvide rezultati.

– Prvo ne znam ni da li bi samostalno izašli, kada bi u ovom trenutku bili raspisani lokalni izbori. Ne mogu da prejudiciram stvari i da nagađam.

Dosadašnje izjave poverenika su se pokazale kao uglavnom netačne, tako da to ne bih uzimao kao nekakve parametre – kaže Zlatković.

Predsednik JS Dejan Manić smatra da svako ima pravo da priča šta god hoće, a da su birači ti koji će da presude koja će stranka proći cenzus, a koja neće.

– Jedini merodavni da procene ko je za prolazak, a ko nije su birači. Mi težimo ka tome da ispunimo sve ono što smo pre četiri godine obećali i sve to vrednovaće građani i niko više.

Spekulacije ko će da pređe, a ko neće ne želim da komentarišem. Ko naruči istraživanje, taj uvek prelazi cenzus i prvi je, a ko ne naruči on je zadnji, jer to tako ide u našoj dnevnoj politici – kaže Manić.

I predsednik SDPS u Vranju Aleksandar Stajić smatra da je „degutantno komentarisati izjavu poverenika Nikolića“.

– Ozbiljni političari se bave svojim poslom i nisu vidovnjaci pa da procenjuju rezultate izbora koji još nisu ni raspisani.

Mi smo ozbiljna stranka koja nije sklona aferama i skandalima, a siguran sam da će glasači umeti to da cene – kaže Stajić.

Podsetimo da je nedavno potpredsednik SNS i ministar odbrane Bratislav Gašić u Vranju izjavio da bi već krajem godine mogli biti raspisani lokalni izbori.

Sa druge strane, u vrhovima drugih partija smatraju da lokalni i pokrajinski izbori ne mogu da budu raspisani pre proleća 2016. godine.   

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: