Stiglo stado koza za Stojiljkoviće

U fokusu - Subota 13.09.2014 - 11:13

Vranje - Siromašnoj porodici Stojiljković, o kojoj smo pisali na našem Portalu; Slobodanu (37) i Sanji (28), kao i njihovoj deci Luki (9), Lazaru (8), Mariji (4) i dvomesečnim blizancoma Petru i Pavlu isporučeno sedam koza dar dobrotvora, gastabajtera iz inostnastva.

Stojiljkovici Stojiljkovici


- Hvala svima na velikoj pomoći, naš san da imamo stado koza je ispunjen, da imamo mleka, sira, da možemo da ga proširavamo i  napredujemo i puno lakše živimo nego da sad.

Deca se toliko raduju da se ne odvajaju od koza, a Luka čim dođe iz škole odlazi sa ocem da kosi travu i sakuplja seno.

Imamo već jedan veći stog (plast), a biće ih još.

Koze smo smetili u pomočnoj prostoriji Slobodanovog oca – kaže Sanja koja bez prekida brine o petoro dece, a posebno o blizancima Petru i Pavlu.

Koze sudomaće rase, i daju preko 10 litara mleka dnevno. Svak košta po 50m evra ili 6.000 dinara. Sada Stojiljkovići sa svojom jednom imaju ukupno osam koza.

 

Kolica za bilzance
Sanja i Slobodan nisu u mogućnosti da kupe kolica za blizance, pa mole one koji imaju polovna, a očuvana da im ih daju da se uluže.

 

- Zahvaljujući čitaocima javio se jedan dobrotvor iz Vranaj koji je poreklom iz Trsetne koji ovih dana namerava da nam kupi jednog jarca čime bismo kompletirali stado.

Nadamo se da ćemo na proleće imati puno jarića u dvorištu, da će biti radosti i veselja na pretek. Do sada sui samo bile muke, preživljavanje od danas za sutra. Osim bašte koja je mala i branja pečuraka drugog posla nismo imali.

Sada imamo i presrećni smo – kaže Sanja koja ne može da doji blizance jer ima benigni tumor veličine lešnika na dojci.

- Dobro sam, za sad neću da se operišem, moram da čuvam decu, a kasnije videćemo: Pozdravite sve naše dobrotvorte, recite im da su usrećili jednu porodcu iz planinskog sela gde se putem peške teško prolazi i da su im omogućili da krenu u novi i srećniji život  – kaže nam na rastanku Sanja.

 

Dušan Đorđević

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: