Duševna neka inspekcija

U fokusu - Petak 14.09.2012 - 11:51

Sezona priprema zimnice donela je ovih dana velike probleme u funkcionisanju grada, ali i mnogo posla za Komunalnu inspekciju.

Pijaca Vranje Pijaca Vranje
Subotom, pijac zauzima pola grada, što će biti veliki problem baš ove subote, kada u Vranje dolazi premijer Ivica Dačić. 
 
Vlast je zbog toga uputila apel da se pijaca vrati kod Bujkovskog mosta, a da građani ne parkiraju ni automobile u užoj gradskoj zoni. 
 
No, ako vlast ne preduzme i ozbiljnije korake od molbi, subotnji haos na ulicama teško da će biti zaustavljen.  
 
Zoran Mihajlović, načelnik komunalne inspekcije kaže da je  postavljenje robe na trotoarima i kolovozima trenutno gorući problem  u njihovom radu. 
 
Komunalni policajci su stalno na terenu, kontrolišu i upozoravaju prodavce, prekršioce pravila, ali od toga, za sada, slaba vajda.
 
Mihajlović ističe da inspektori ipak  imaju  razumevanja za prodavce, jer je kapacitet pijace premali za sve njih.  
 
– Većini tih prodavaca prodaja poljoprivrednih proizvoda je jedini izvor prihoda, zbog toga često jedina kazna bude samo usmena opomena - kaže on. 
 
Upravo zato, od 1. aprila naredne godine biće zabranjena ulična prodaja, jer je u planu formiranje još nekoliko pijaca u gradu, čime će se znatno rasteretiti pijaca kod Bujkovskog mosta, tvrdi Mihajlović. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: