I Vranje u KARAVANU IGRE

Lokalne vesti - Petak 15.09.2017 - 11:31

Vranje je jedan od 15 gradova Srbije, domaćina multidisciplinarnog projekta „Karavan igre“.

Karavan igre obilazi Srbiju u naredna četiri meseca Karavan igre obilazi Srbiju u naredna četiri meseca

Ovaj program obuhvata klasičan balet, moderan ples, filmski program, ali i razne umetničke, kreativne i edukativne radionice u kojima će svi moći da učestvuju.

Prve destinacije karavana su Niš, Pirot i Vranje, a početak programa je 22. septembra.

Karavan je u svakom gradu po tri dana i održava se u naredna četiri meseca, a prema rečima Ane Jung, inicijatorke projekta, ideja je da se i deci van Beograda predstavi igra, u nadi da će naći nove talente i decu koja bi želela da se bave klasičnim baletom i igrom.

- Ovo je takođe prilika da se podstaknu lokalne samouprave i organizacije da ulažu u kulturu, čime se podstiče i turistički potencijal Srbije - rekla je Jungova.

„Karavan igre“ podržala je Vlada republike Srbije, a predsednica Vlade Ana Brnabić naglasila je da je jedan od razloga zašto ljudi odlaze iz male sredine i nedostatak ponude kulturnog sadržaja, te da je decentralizacija kulture, odnosno omogućavanje pristupa kulturnom sadržaju svim sredinama u od izuzetne važnosti.

- Mi treba da stvaramo generacije koje će biti kreativne, koje će biti široko obrazovane i koje će imati razvijenu kritičku misao i zbog toga je podrška ovakvim projektima veoma važna – kaže Brnabić.

Karavan počinje 22. septembra u Nišu, odatle se seli u Pirot i Vranje, a posetiće i Kragujevac, Suboticu, Novi Pazar, Negotin, Kraljevo, Vršac, Šabac, Valjevo, Užice, Čačak, Zrenjanin i Smederevo.

Organizatori karavana su Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: