Sve više gojazne dece

U fokusu - Sreda 20.06.2012 - 12:43

Poslednjih godina u Vranju je sve više gojazne dece, upozoravaju lekari.

Gordana Salatić, pedijatar, ističe da se gojaznost javlja u raznim vidovima, od blago popunjene do izrazito debele dece. 
 
Doktorka Salatić upozorava da je debljina veoma ozbiljan zdravstveni problem, koji kod dece počinje od najranijeg uzrata. 
 
Kod dece sa viškom kilograma neophodno je prvo redukovati  ishranu, uvesti pet manjih obroka dnevno, umesto tri  obilna, a iznad svega povećati fizičku aktivnost.  
 
Velika greška je što se potreba za vodom, uglavnom zamenjuje konzumiranjem sokova u velikim količinama, napominje naša sagovornica.  
 
- Povećana telesna težina doprinosi pojavi velikog broja oboljenja kod dece. Dijabetes i hipertenzija su samo neke od njih - upozorava doktorka Salatić. 
 

Savet roditeljama je da iz ishrane izbace suhomesnate proizvode i gazirane sokove, a slatkiše svedu na najmanju meru, kako bi doprineli zdravlju svog deteta, kako u zdravstvenom, tako i u estetskom smislu. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: