Ukupan zatečeni dug Vranja 10 MILIONA EVRA

U fokusu - Četvrtak 30.06.2016 - 10:15

Grad Vranje trenutno je u fazi stabilizacije finansija i u narednom periodu će biti uspeh ukoliko se osnovne obaveze izmiruju na vreme, kaže novi gradski većnik za budžet i finansije Ivan Stanković.

Većnik Stanković: čeka nas težak period FOTO D. Ristić/OK Radio  Većnik Stanković: čeka nas težak period FOTO D. Ristić/OK Radio

Prošle nedelje je gradonačelnik Slobodan Milenković obnarodovao rezultate prvih analiza novih lokalnih vlasti, koji su pokazali da je dug Grada oko pet miliona evra.

Novi gradski većnik za budžet i finansije Ivan Stanković kaže da je to samo iznos duga prema dobavljačima.

- Na tu sumu treba dodati i dug Grada prema bankama po osnovu kredita, koji iznosi dodatnih 4,6 miliona evra.

Od toga iznos koji dospeva na naplatu u narednih godinu dana je 1,6 miliona evra
– otkriva Stanković.

On kaže da nova vlast pokušava da prolongira tekuća potraživanja dobavljača, kako bi Grad nesmetano funkcionisao.

- U fazi smo pregovora oko reprogramiranja, kako bi se finansijski relaksirali i omogućili nesmetano funkcionisanje po pitanju odliva novca.

Za sada smo neke stvari uspešno dogovorili i očekujemo stabilizaciju u narednom periodu, kako bismo mogli osnovne obaveze da izmirujemo na vreme
– kaže Stanković.

To dalje znači da će u dogledno vreme biti dovoljno novca barem za plate zaposlenih u institucijama i preduzećima na budžetu, kaže većnik i dodaje da još nije vreme za neke kapitalne investicije.

- Za sada će biti uspeh da samo izmirujemo obaveze koje smo nasledili i osnovne troškove tekućeg održavanja - ocenjuje Stanković.

Opšta očekivanja od nove lokalne vlasti su i da nađe načina da se poveća transfer sredstava iz  Republike, što je izostajalo poslednjih godina.

- Jako kratko smo tu da bi mogli da najavimo nešto konkretno, ali u svakom slučaju očekujemo pomoć države.

Računamo na konkurse koje raspisuju ministarstva i apliciranja koje vrši Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj kod raznih organizacija, kao i eventualno povećanje namenskih sredstava.

Idemo u pravcu alternativnog finansiranja, a da to ne bude zaduživanje kod banaka
– kaže za OK Radio Ivan Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: