Veza treba i za kantu za đubre!

U fokusu - Sreda 29.04.2015 - 10:36

Komunalno preduzeće „Komrad“ iz Vranja pokrenulo je pre mesec dana akciju darivanja redovnih platiša kantom za smeće, ali kanti nema toliko koliko savesnih građana koji redovno izmiruju dugovanja.

Kante su besplatne, ali se dobijaju preko veze Kante su besplatne, ali se dobijaju preko veze

Iz „Komrada“ uveravaju da će svi oni koji zaslužuju, svoje kante i dobiti.

Međutim, redovni platiša komunalnih usluga Danijela S. pre nekoliko dana doživela je neprijatnost u ispostavi komunalnog preduzeća kod Šapranačkog groblja, gde joj je radnik „Komrada“ rekao da „kante nema, odnosno ima, ali da mora da se uhvati veza kod direktora“.

– Otišla sam u „Komrad“ prekoputa groblja i pitala da li mogu da dobijem kantu koja me sleduje, jer sam uredni platiša.

Pokazala sam račun, ali mi je jedan od dvojice službenika rekao da sam zakasnila. Kako je objasnio, kante su već podeljene, a da mi sada, pošto kasnim, treba urgencija kod direktora da bi dobila poklon od „Komrada“.

Rekao mi je da idem kod direktora i da mi on napiše na papir da mi daju kantu. Šokirana sam napustila objekat – priča Danijela.

Ona je potom otišla u računski centar prekoputa Vatrogasne brigade i tamo joj je saopšteno da je postupak započet, pa onda obustavljen, ali da će najverovatnije opet biti nastavljen, te da će kantu na kraju ipak dobiti, nekada.

– Nije mi do kante, jer dve već imam. Stvar je u principu i kakav je to način da mi neko otvoreno kaže da za jednu kantu za smeće moram da urgiram i hvatam veze.

Šta onda da očekujem za malo krupnije stvari. Na kraju, koliko sam shvatila akciju, svakom urednom platiši sleduje poklon ili sam to loše razumela? – pita se Danijela.

Direktor „Komrada“ Dejan Ilić kaže da je akcija dobro shvaćena, ali da je teško odjednom nagraditi 6.500 korisnika.

– Svi će dobiti svoje kante. Ne postoji tehnička mogućnost da akciju odjednom sprovedemo. Program će biti realizovan do kraja ove godine.

Svaki korisnik koji redovno izmiruje dugovanja, dobiće kantu. U prvoj tranši dobili smo 1.000, a 500 smo već podelili.

Spiskovi su spremni i sada kreće drugi deo akcije. Svako ko sa računom dođe kod nas, a ko je ispunio uslov za poklon, mi mu damo kantu, nema nikakvih problema.

Što se tiče sugrađanke koja se obratila vama, verujem da joj je tako nešto rečeno, a znam i ko je to rekao.

Sa tim radnikom ću posebno da razgovaram. Ja niti sastavljam, niti imam spiskove za dobijanje kanti, tako da i ne mogu da vršim bilo kakve urgencije.

To je glupost, jer se ja bavim mnogo većim problemima i poslovima u preduzeću – kaže Ilić.

Kako je objasnio direktor „Komrada“, svako ko redovno izmiruje dugovanja za komunalije, treba sa računom da se javi u upravu komunalnog preduzeća, kako bi ga službenici evidentirali i stavili na spisak za dobijanje kante.

autor: Aleksandar Aca Stojković     
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: