Vranje, grad buvljak!

U fokusu - Petak 29.05.2015 - 23:28

Strogi centar Vranja zbog nerada komunalaca liči na pančevački buvljak, jer se na sred šetališta prodaju saksije sa cvećem, jagode, trešnje, diskovi i suveniri.

Strogi centar pretvoren u buvlju pijacu foto S. Stojković Strogi centar pretvoren u buvlju pijacu foto S. Stojković

Od gajbica, stalkova, saksija i improvizovanih tezgi gotovo je nemoguće proći pored robne kuće, a komunalnim policajcima očigledno ružan prizor nije bio dovoljan da počnu da rade posao za koji su plaćeni, pa su sačekali nalog Gradskog veća za uklanjanje svih prodavaca iz centra grada.

Načelnik Komunalne policije Srđan Stošić je na godišnjem odmoru i nije želeo da razgovara sa novinarom OK Radija, a komunalni policajac koji Stošića zamenjuje kaže da nije ovlašćen da daje bilo kakve informacije o radu komunalnih policajaca.

Član Gradskog veća zadužen za privredu i saobraćaj Perica Janković priča da je na poslednjoj sednici Gradskog veća u četvrtak bilo reči o haosu u centru Vranja.

– Prodaju cveća, jagoda i trešanja u centru grada niko nije dozvolio, niti će da dozvoli. Postoje mesta u gradu namenjena za prodaju poljoprivrednih proizvoda, te smo s toga naložili da komunalna policija pod hitno ukloni sve prodavce sa šetališta u centru Vranja.

Svi članovi veća složili su se sa konstatacijom da je onakva slika ispred robne kuće nedopustiva.

Takođe, postavljeno je i pitanje šta je do sada radila Komunalna policija i zašto prodavci nisu sprečeni u nameri da na tom mestu prodaju svoje proizvode.

Treba ljudima dozvoliti da rade, ali ne na ovom mestu, dok pijace zvrje prazne – kaže Janković.

Kako je rekao, isto to važi i za prodaju robe na autobuskoj stanici, o čemu je OK Radio izveštavao u sredu.

Kamp prikolica sa raznom robom zbog isteka ugovora sa „Kavim Jedinstvom“ uklonjena je sa trotoara na autobuskoj stanici, ali pojedini prodavci i dalje prodaju čarape, gaće i naočare na ogradi stanice u Vranju.

Njih niko, kažu komunalci, ne može da skloni sa tog mesta, jer robu prodaju na privatnom posedu, u ovom slučaju zemljištu „Kavim Jedinstva“.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: