VRANJE: Na grobljima nema više mesta!

U fokusu - Utorak 07.04.2015 - 10:58

U Vranju je iz godine u godinu sve više sahrana, a sve manje mesta za sahranjivanje pokojnika.

N Šapranačkom groblju više nema mesta - foto OK Radio N Šapranačkom groblju više nema mesta - foto OK Radio

Dejan Ilić, direktor vranjskog „Komrada“  potvrdio je da na najstarijem gradskom groblju, “Šapranačkom”, više nema slobodnih parcela.

Ilić iznosi podatak da je 2013. “Komrad”  koji vrši  ukop i sahranjivanje na “Šapranačkom”, centralnom gradskom groblju, i novom, “Bunuševačkom” groblju, imao 416, a u 2014. godini 419 sahrana za godinu dana, što je u proseku 2,5 sahrana dnevno.

Na centralnom gradskom groblju u Vranju nema više mesta za sahranjivanje, a Ilić kaže da je “Komrad” dobio novu parcelu na “Bunuševačkom” groblju koja će rešiti problem sahranjivanja samo u 2015.

- Za 2016. i 2017. bi već trebalo da se pokrene postupak kako bi se obezbedila nova parcela za sahranjivanje. Postupak za dobijanje još jedne parcele na “Bunuševačkom” groblju je u toku – objašnjava Ilić.  

Problema sa sahranjivanjem ima i opština Vranjska Banja.

- Tamo definitivno nema mesta za sahranjivanje, uzeli smo jednu privatnu parcelu koja ima oko 20 grobnih mesta.

U odnosu na potrebe to je malo i bićemo u problemu ako se do kraja godine ta parcela ne obezbedi, jer je u toku proces eksproprijacije – kaže Ilić.   

Prema njegovim rečima neki Vranjanaci kupuju grobna mesta u okolnim selima, na seoskim grobljima u Mečkovcu ili Suvom Dolu, jer tamo jednom kupe grobno mesto i ne vrše više zakup.

-  Jednostavno manji su tamo troškovi sahranjivanja, a ukop na seoskim grobljima vrše privatnici koji imaju pogrebna preduzeća – kaže Ilić.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: