VRANJSKA VLAST: Cera nam je nebitan!

U fokusu - Utorak 12.05.2015 - 10:52

Posle Knjižene zajednice iz Vranja, otvorenim pismom javnosti se obratila i vranjska lokalna vlast.

Koliko novaca treba za organizaciju? Koliko novaca treba za organizaciju?

Ocenjujući da su KZ i njen šef Miroslav Cera Mihailović izneli niz neistina, uvreda i podlosti na adresu gradskih vlasti u Vranju, gradonačelnik i njegovi saradnici najavili su ne samo svoj oštar odgovor, nego i traženje pravde na sudu, za povredu časti i ugleda.

Prvo što je vlast iznela je fraapantan podatak da je samo za organizaciju „Borine nedelje“ od 2001. gogodine do danas KZ dobila nešto manje od 30 miliona dinara! Toliko para nisu dobile ni SVE ostale kulturne ustanove u gradu, računajući samo programe.

Cifra koju je dobila KZ višestruko je veća, jer je 30 miliona otišlo samo na „programe“, a tu treba dodati i novac koji je išao za plate u tom periodu, pa za obnovu sedišta KZ, pa za struju i druge komunalije....

Sve u svemu, iako vlast to ne želi da potvrdi, Mihajlović i njegova KZ dobila je para kao svi ostali zajedno!

Dalje, javni pravobranilac za Vranje Dragan Mihajlović je rekao da postoji izvršna presuda po kojoj je Mihajlović obavezan da se iselli iz Pribojčićeve kuće, po odluci suda.

- Želeli smo da pomognemo, odradili smo KZ drugi prostor, čak želeli i nadalje da finansiramo KZ i „Borinu nedelju“, ali druga strana to jednostavno nije želela - tvrdi gradonačelnik Antić.

-  U toj ''Kući pisaca'' (Pribojčićeva p.a.)) godinama nema nikog, sada nema ni struje, ni grejanja, ni telefona. Ne postoje, dakle, tu ''svakodnevne programske aktivnosti'', ''redovne književne tribine'' i izdavačka delatnost, već je to zaključan prostor koji se urušava od neupotrebljavanja.

Naravno da u njoj ne rade ni Podružnica Udruženja književnika Srbije, ni Ogranak Srpskog književnog društva, jer tamo ni u jedno doba dana nema nikog. Uvek je zaključano i pusto – to je proverljivo.

Grad želi da objekat zaštiti na ovaj način. Nije  tačno ni da će KZ ''B. Stanković'' biti izbačena na ulicu – od grada je dobila novi prostor u bloku Pošta-banka, u najužem centru grada, koji ne želi?! - kaže se u otvorenom pismu srpskoj javnosti koje potpisuje Grad.

- Uz to, grad je izrazio ozbiljnu sumnju da su svi u pismu KZ nadevedni pisci zaista i potpisali ''Apel javnosti'' i stali na stranu M. Mihailovića, kao i još 1.000 Vranjanaca.

Indikativno je da nam se baš niko nije obratio da kaže da nismo u pravu, da grešimo, a podršku smo dobijali sa svih strana - kaže se u pismu.

- O ''zlostavljanju'', ''verbalnom šikaniranju'', ''siledžijskom ponašanju'', ''ugrožavanju lične sigurnosti zaposlenih i članova njihovih porodica'', ''neonacističkom karakteru'',  razgovaraćemo na sudu. Niko od odgovornih nije ni telefonom, ni pismom, ni lično, ni posredno razgovarao sa M. Mihailovićem.

On samo pridaje suviše značaja sebi, nama je nebitan. Bitna nam je ''Borina nedelja'' i zato i pokušavamo da rešimo problem i pristajemo da on bude deo cele priče, ali ne i po cenu da poslujemo nelegalno, da sredstva iz budžeta završavaju u njegovom džepu i da nikom ne polaže račune - kaže se u pismu Grada.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: