Avion Elvisa Prislija prodat za 430.000 dolara

Zivot i stil - Nedelja 28.05.2017 - 07:54

Privatni avion koji je nekada pripadao kralju rokenrola Elvisu Prisliju, prodat je na aukciji, nakon što je više od 35 godina čamio na aerodromu, za 430.000 dolara.

Avion više od 35 godina čamio na aerodromu FOTO: Printscreen Avion više od 35 godina čamio na aerodromu FOTO: Printscreen

Avion je prodat u subotu, saopštila je aukcijska kuća zadužena za prodaju aviona, GWS.

Kupac nije poznat, a aukcionarka Brižit Kruze rekla je da ne može odmah da objavi informacije o kupcu, kao ni njegove planove, navodi AP.

Aukcijska kuća saopštila je da enterijer krase zlatna drvenarija, sedišta od crvenog somota i debeli, crveni tepih, koje je Elvis lično dizajnirao.

Avion stoji na pisti u Rozvelu, Nju Meksiku već 35 godina i biće potrebna restauracija kokpita i motori, koje ne poseduje.

Cena nije dosegla prvobitna očekivanja da će avion biti prodat za sumu između tri i četiri miliona dolara.

Elvis je 1962. godine kupio mali putnički avion "Lokhid DžetStar" i letelica je od tada bila u vlasništvu čuvenog američkog izvođača i njegovog oca Vernona Prislija.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: