Bebi u stomaku raste brat blizanac

Zivot i stil - Subota 25.03.2017 - 12:03

Neobičan medicinski slučaj u Indoneziji koji je otkriven rutinskim pregledom desetomesečnog dečaka nakon što su roditelji primetili da bebi otiče stomak, pokazao je da u utrobi dečaka raste brat blizanac zbog čega je podvrgnut hitnoj operaciji.

Snimak retkog medicinskog fenomena FOTO: screenshot Snimak retkog medicinskog fenomena FOTO: screenshot

U njegovom stomaku bio je vidljiv skelet fetusa, što je jasan znak retkog stanja foetus in foetu koje se javlja u jednom u 500.000 slučajeva, a sve otkriveno putem rengenskog snimka i skenera.

Desi se da fetus zbog poremećaja u razvoju bude obuhvaćen organizmom svog blizanca u materici i ako preživi, ostaje parazit koji opstaje dugo nakon rođenja njegovog brata ili sestre.

Direktor bolnice Lalu Hamzi Fikri kaže da se lekari nikad ranije nisu susreli sa takvim slučajem.

- Tkivo je mrtvo, ali su krvni sudovi živi - kaže Lalu Hamzi Fikri.

Pošto svojim telom hrani svog parazitskog blizanca, Muhamed je pothranjen i strahuje se za njegovo zdravlje nakon tako velikog zahvata.

Tim specijalista, koji će raditi na uklanjanju fetusa iz Muhamedovog tela, uključuje akušera, hirurga, radiologa, pedijatra i anestetičara, piše News.com.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: