Deca koja ne mogu da prestanu da jedu!

Zivot i stil - Subota 25.06.2016 - 11:13

Mediji su ova dva indijska brata i sestrcu prozvali "sumo deca" zbog njihove nemogućnosti da odole hrani zbog čega se svo troje suočavaju sa nenormalno velikom kilažom za svoj uzrast.

Sumo klinci; Foto: WildFilmsIndia/youtube Sumo klinci; Foto: WildFilmsIndia/youtube

Jogita (6), Aniša (4) i Harš (3) suočili su se sa bumerang efektom nakon operacije podvezivanja želuca koja je trebalo da reguliše njihovo skoro neograničeno uzimanje hrane.

Iako su nakon operacije počeli da gube kilograme, oni su ubrzo počeli da se vraćaju nekontrolisano.

Otac Ramašbai Nandvana kaže da su deca mogla da idu na operaciju zahvaljujući materijalnoj podršci države, inače on i supruga ne bi bili u stanju da plate medicinske troškove.

Ovo troje mališana imaju i stariju sestru, Baviku, koja nema poremećaj u ishrani i teži 17 kilograma što je potpuno normalno za njen uzrast.

Nandvana kaže da želi da proda bubreg kako bi deci obezbedio bolju operaciju koja bi im pomogla da se reše ovog neobičnog zdravstvenog problema koji im permanentno uništava zdravlje.

Nakon skinutih par kilograma posle prve operacije, troje mališana je povratilo staru težinu i još se ugojilo par kilograma.

Tako da sada Jogita teži 37 kilograma, Aniša 56, a Herš 20 kilograma.

- Njihov želudac je kao ambis. Sve vreme traže hranu, a ako je ne dobiju počinju da plaču.

Kuhinja je postala moja dnevna soba. Radim po ceo dan sve moguće fizičke poslove samo da mi deca ne bi bila gladna - rekao je Ramašbai za Dejli mejl.

Još se ne zna pouzdano šta je uzrok ovog poremećaja u ishrani, mada doktori kaže da je pitanju stanje prouzrokovano endokrinalnom bolešću ili Preder - Vili sindromom, retkim genetičkim poremećajem kojeg karakterizuje nedostatak ili neekspresija sedam (ili neke kombinacije od tih sedam) gena na 15. hromozomu (q11-13) nasleđenom od oca.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: