ESA planira izgradnju naselja na Mesecu

Zivot i stil - Nedelja 04.12.2016 - 10:58

Realizacija projekta stalne baze na Mesecu koju je predložila Evropska svemirska agencija (ESA), počinje da se razvija kako raste interesovanje investitora širom sveta.

Veliki broj kompanija pokazao interes za projekat; FOTO: Wikimedia Veliki broj kompanija pokazao interes za projekat; FOTO: Wikimedia

Prema rečima direktora ESA Johana Vernera, osetan je napredak realizacije projekta takozvanog mesečevog sela, prve lunarne baze koja bi mogla biti korišćena za iskopavanja, svemirske misije, a možda čak i turizam.

Verner je rekao da je veliki broj kompanija pokazao interes za ovaj projekat a NASA i ruski "Roskosmos" su neke od njih.

On je istakao da je lunarna baza trenutno samo u nacrtu, ali važno je napraviti početne korake, prenosi "Sputnjik".

Mesečevo selo trebalo bi da bude nova stanica u svemiru koja bi mogla da nasledi sadašnju međunarodnu svemirsku stanicu čiji rad će prestati u narednih desetak godina.

Verner vjeruje da bi ova naseobina koristila svima i bila međustanica za misije na Mars ili čak u druge zvjezdane sisteme.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: