Gde bogataši najviše vole da žive?

Zivot i stil - Subota 28.11.2015 - 09:22

Gde multimilioneri najviše vole da borave? Da li zemlju u kojoj će da žive biraju u zavisnosti od klimatskih, ekonomskih ili možda fiskalnih pogodnosti?

Najbitnije im poreske olakšice; Foto: nymag.com Najbitnije im poreske olakšice; Foto: nymag.com

Prema izveštaju sajta New World Health, Velika Britanija je omiljena zemlja milionera koji su napustili rodnu grudu.

Između 2004. i 2014. čak 114.100 milionera iz raznih krajeva sveta nastanilo se u zemlji podanika kraljice Elizabete II.

Drugi na spisku omiljenih destinacija bogataša je Singapur, pre svega zbog povoljne fiskalne politike i visokog stepena bezbednosti.

U ovaj grad-državu se poslednjih deset godina preselilo 45.000 milionera.

Na trećem mestu su Sjedinjene Američke Države (42.000 milionera), dok četvrto i peto mesto zauzimaju Australija (22.200) i Hongkong (22.002).

Ukupnu gledano, najviše ovakvih milionera je iz Kine.

Oko 76.200 kineskih milionera napustilo je domovinu u protekloj deceniji i prešlo da živi u Hongkongu, Singapuru i Velikoj Britaniji.

Drugi po brojnosti milioneri koji napuštaju svoju zemlju su indijski bogataši - njih 43.400 se u istom periodu preselilo u Veliku Britaniju, SAD i Australiju.

Za njima slede francuski, italijanski i ruski milioneri, koji uglavnom odlaze u Švajcarsku i Veliku Britaniju.

Začuđujuće veliki broj švajcarskih milionera se, pak, preselio u Singapur, Veliku Britaniju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Prema izveštaju New World Healtha, na listi gradova sa najviše milionera su London (339.300), Njujork (300.100), Tokio (226.500) i Singapur (225.000).

Vesti online, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: