Jedite ovu namirnicu i smršaćete brže

Zivot i stil - Nedelja 30.08.2015 - 00:44

Iznenadićete se ovim otkrićem.

Jedite orahe pre obroka.Foto: Thinkstock Jedite orahe pre obroka.Foto: Thinkstock

Orašasti plodovi su se pokazali kao idealne namirnice prilikom držanja dijete. Ustvari, sa njima ne morate ni da budete na strogom režimu ishrane jer oni regulišu vaš izažen apetit i uz njih ćete jesti umerenije nego inače.

Naučnici sa univerziteta Loma Linda su otkrili da 4-6 polovina oraha pre obroka uspešno smanjuje glad i pomaže manjem unosu kalorija u telo.

Prema istraživanju na navedenom univerzitetu otkriveno je da su osobe koje su bile na dijeti s manje kalorija i više masnoća (koje su dobijale iz oraha) izgubile više telesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljenih hidrata i manjim procentom masnoća.

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih materija, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih materija u organizam sa smanjenim unosom kalorija.

Ako kalorije u vašoj redovnoj ishrani (npr. šećer, kolači) zamenite približno jednakom količinom kalorija iz oraha, to će biti pun pogodak.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: