Nestao na Himalajima, jeli ga crvi!

Zivot i stil - Četvrtak 27.04.2017 - 09:33

Jedan mladić je imao mnogo sreće da preživi nakon što se izgubio na Himalajima gde je proveo 47 dana.

Na Himalajima izgubljen 47 dana FOTO: EPA Na Himalajima izgubljen 47 dana FOTO: EPA

Liang Šeng Jueh (21) i njegova devojka Liu Liu su nestali na planini, a ona nije preživela.

Mladić je pronađen u kanjonu na visini od oko 2,600 metara u blizini mesta Tipling u nepalskoj pokrajini Dading, a mrtvo telo njegove devojke nalazilo se u blizini, prenosi BBC.

Liang je trenutno na lečenju u bolnici u Katmanduu i uspešno se oporavlja.

- Izgubio je čak 30 kilograma za tih sedam nedelja. Organizam mu je stradao, ali će se oporaviti. Ima mnogo ugriza crva i insekata, ali biće u redu.

Pomalo je počeo i da govori. Rekao mi je da je njegova devojka preminula tri dana pre nego što su pronađeni – rekla je doktorka Sandžaja Karki za BBC.

Tokom 47 dana on je uspeo da preživi samo na vodi i soli.

Liang i Liu Liu  studenti su prve godine na Tajvanskom nacionalnom univerzitetu Dong Hva. U Nepal su stigli iz Indije još u februaru, a poslednji su put viđeni 9. marta u severnom Dadingu, gde su odlučili da pešače.

Web stranica Missingtrekker.com izveštavala je o detaljima njihova putovanja i nestanka.

Navodno su u jednom trenutku izgubili prtljagu, a raspravljalo se i o trivijalnim pitanjima poput Liuine objave na Facebooku.

Ona je, navodno, u nekom trenutku putovanja napisala status 'Volela bih da nikad nisam završila ovde'.

Porodice mladog para zabrinule su se u trenutku kad se Liang i Liu Liu nisu pozivom javili kući dogovorenog datuma, 10. marta i pet dana kasnije njihovi roditelji su zatražili potragu za njima.

Nepalska policija odmah je angažovala tri vodiča i helikopter kako bi tražili studente za koje se verovalo da putuju u selo Langtang na dogovoreni susret s tajvanskim prijateljima.

Jedan od spasilaca je rekao da se par najverovatnije okliznuo na jednoj stazi i ostao zarobljen u kanjonu. Pre nekoliko dana, Lianga je nakon dojave meštana konačno uočio spasilački helikopter. On je spasen, ali je za Liu Liu bilo prekasno.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: