ZAKON: U zatvor zbog preljube!

Zivot i stil - Petak 24.06.2016 - 12:51

Kamerunski parlament izglasao je u petak zakon kojim je propisano da će ubuduće zbog preljube u zatvor ići i muškarci, a ne samo žene, kako je bilo do sada.

Od sada i muškarci robijaju zbog preljube; Foto: Shutterstock Od sada i muškarci robijaju zbog preljube; Foto: Shutterstock

Zakon je do sada propisivao da je preljuba krivično delo samo ukoliko je napravi žena.

Da bi stupio na snagu, zakon treba da potpiše predsednik države Pol Bija, ali će to biti formalnost, jer je on i predložio njegove izmene, preneo je AP.

U skladu sa usvojenim izmenama, ubuduće će i muškarci i žene zbog preljube moći da budu osuđeni na kaznu zatvora od dva do šest meseci, ili na novčanu kaznu od 175 dolara.

Nik Tazoh iz Advokatske komore Kameruna izjavio je da je najnovijom odlukom parlament napravio korak unazad, jer će sada veliki broj ljudi biti poslat u ionako pretrpane zatvore.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: