Bruka uprave Dinama

Lokalni sport - Subota 29.03.2014 - 18:35

Vranje – Nova bruka u fudbalskom klubu Dinamo, neodigravanje utakmica omladinske i kadetske selekcije prošle subote u Vranju protiv ekipe Bora, samo dokazuje da su promene na čelu kluba neminovne i hitne. Posebno što klub nema predsednika, a uprava postoji na papiru.

FK Dinamo FK Dinamo

Naime, u subotu je ekipa Bora, sa omladincima i kadetima, stigla na Gradski stadion na odigravanje redovne utakmice Prve omladinske i kadetske lige regiona istočne Srbije, ali zbog propusta u organizaciji utakmica od strane sekretara kluba odigrali su sa omladincima prijateljsku utakmicu, a sa kadetima nisu ni igrali.

- Ne znamo šta se dešava sa klubom koji je na prvom mestu u Niškoj zoni. Prevalili smo toliki put, troškovi su veliki, a nismo odigrali utakmicu. Nama nije potreban službeni rezultat od 3:0 - izjavio je trener gostiju vidno razoran onim što je video u Vranju.

Naime, kako saznajemo, rukovodstvo Dinama, nije prijavilo  utakmicu u MUP i nije obezbedilo po službenoj dužnosti dežurnog lekara. Delegat utakmice, Oliver Trajković iz Bujanovca konsultovao je direktora lige Sretena Vasića koji je naredio da mora da se pridržava striktno pravila koja nameće takmičenje.

Šta to znači, za OK Radio objašnjava Goran Nastić iz Vranja, inače član disvciplinske komisije u RIS.

- Delegat Trajković je dozvolio omladincima da igraju prijateljsku utakmicu, ali nakon konsulatcija sa diretktorom Vasićem kadetima nije. Radi se o sledećem. Pošto utakmica nije prijavljena u MUP i nema dežurnog lekara u slučaju da dođe do tuče između igrača na terenu ili van njega ili da dođe do teže povrede nekog od igrača Trajković bi odgovarao krivično na sudu, a kazne mogu da budu drastične. Zato, nije smeo da dopusti odigravanje ni prijateljske utakmice omladinaca jer i ona samo po sebi može da proizvede iste posledice kao i prvenstvena – navodi Nastić.

Za ovakve propuste slede kazne za FK Dinamo, a kakve će biti odlučiće disciplinska komisija RIS.

U klubu, podsećaju da je Dinamo u jesenjoj sezoni imao posebno sekretara za mlađe kategorije i da je to bio Ivan Mladenović, ali od proleća ne obavlja tu funkciju.

- Ne daju mi da radim. Godinama su mi pojedinci zabranjivali rad, jurili me me sa stadiona, a ja sam uporno dolazio. Imao sam rešenje i nisu mogli da me otpuste. Onda sam tužio i dobio ih na sudu. Ponovo su me vratili, ali samo na kratko. Ne mogu da se pomire što moraju da mi isplate sve što su mi uskratili.

Posebno me iritiralo i arogantno ponašenje politički postavljenog sekretara iz  PUPS Miloša Antanasijevića i ovog puta bih zamolio da se vidi da li, on, prima novčanu naknadu za sekretarski posao, kako mi je svojevremenoi rekao ili to radi volonterski – ističe za OK Radio Mladenović.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: