Bubamare na specijalnoj Olimpijadi u Belgiji

Lokalni sport - Četvrtak 11.09.2014 - 09:05

Vranje - Sportski klub “Bubamara” iz Vranja, čiji su članovi deca sa posebnim potrebama, učestvovaće na specijalnoj Olimpijadi za decu sa smetnjama u razvoju, koja se održava u Belgiji, i ujedno predstavlja evropsko prvensto.

sa ranijih Olimpijada-ilustracija sa ranijih Olimpijada-ilustracija


Reprezentaciju Srbije činiće 63 takmičara, a među njima i četiri člana kluba “Bubamara”. To su Marija Cvetković, Verica Đorđević, Miloš Marković i Miroslav Đorđević,  reprezentativci  Srbije u boćanju, odnosno  sportskoj igri sa  kuglama  na otvorenom igralištu.

Ovo nije prvo veliko takmičenje ,,Bubamare”. Na igrama u Atini osvojili su bronzanu medalju, kaže Goran Jakočevski, direktor  Spesijalne škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,Vule Antić”.  

- “Bubamara“ postoji već sedam gdina i član je Sportske asocijacije ,,Specijalna Olimpijada Srbije”, koja okuplja sportiste sa mentalnim hendikepom iz 12 gradova u Srbiji.

Svi sportovi su zastupljeni u kolektivu. Klub se finasira iz budžeta grada, ali se i sami snalazimo za opremu, putovanja i veća takmičenja. Članovi kluba, njih pedesetak, su sadašnji i bivši učenici naše škole – kaže Jakočevski.

Sportisti su već stigli u Belgiju, gde će ostati dve nedelje. Sada im sledi period adaptacije, a nakon toga takmičenja.

Takođe, u leto naredne godine, članovi “Bubamare” putovaće u Los Anđeles, gde se održati Specijačlna Olimpijada, koja se kao i redovne Olimpijske igre održava na četiri godine.

Slađana Tasić
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: