Deveti planinarski maraton u Vranju

Lokalni sport - Petak 28.08.2015 - 12:47

U okviru manifestacije “Dani Vranja 2015.” Planinarski klub “Železničar 2006.” u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije i gradom Vranje organizuje deveti „Vranjski planinarski maraton“.

Trči se na tri staze Trči se na tri staze

Ove godine akcija je u subotu 29. avgusta na Besnoj Kobili. Očekuje se da akciju otvore predstavnici grada Vranja i Planinarskog saveza Srbije u 08.30 kod planinarskog doma, odakle je i start za planinare.

Trči se na tri staze. Prva je preko vrhova Mečit 1.587 metara, Musulj 1.777 metara, Crnovrška čuka i Šuplja padina 1.862 metra do najviše kote Besne Kobile 1923 metra nadmorske visine. Staza je srednje teška ukupne dužine 22 km sa visinskom razlikom od 1.150 metara u usponu i silasku.

Druga je staza zadovoljstva ukupne dužine 12 km preko vrhova Mečit i Musulj do vrha Besne Kobile. Treća je 10 km makadamskim putem do vrha. Sve tri staze se završavaju kod planinarskog doma.

Organizatori očekuju da na  devetom Vranjskom planinarskom maratonu učestvuje oko 200 planinara iz više gradova Srbije, Bugarske i Makedonije.

Zainteresovani građani se mogu pridružiti u subotu u 07:00 kod Sabornog hrama Sveta Trojica u Vranju, odakle je klub organizovao besplatni prevoz autobusom do planinarskog doma na Besnoj kobili i besplatan ručak.

Nakon toga je kod doma predviđena dodela priznanja uz druženje učesnika ove planinarske akcije.

U nedelju je za zainteresovane planinare organizovan pohod do vodopada Damjanik kod sela Nesvrta, u blizini Krive Feje. Reč je o prirodnoj retkosti u klisuri Novoselske reke, vodopadu visine 10 metara u čijem je podnožju veliki kazan.
                       

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: