Dinamo se vraća u Srpsku ligu

Lokalni sport - Sreda 25.06.2014 - 08:47

Vranje – Fudbalski klub Dinamo iz Vranja, koji je zahvaljujući nesposobnošću svoje uprave, izgubio za zelenim stolom osvojeno drugo mesto u Niškoj fudbalskoj zoni i mogućnost igranja u baražu za popunu Srpske lige Istok, prema našim saznanjima, vraća se u Srpsku ligu nakon pregovora sa rukovodstvom srpskoligaša SFK Moravac iz Predejana o fuzionisanju.

FK Dinamo FK Dinamo

- U toku su pregovori o finansijskim uslovima fuzionisanja, koliko bi grad Vranje trebao to da plati. Cena neće biti velika ukoliko sve bude kako treba jer vlasnik SFK Moravca, prema nezvaničnim izjavama, ne želi više da sponzoriše klub.

Najava gašenja Moravca je i nepoziva ostavka njihovog tim menadžera Dragana Cvetkovića Krnje koji je stvorio tim i uveo ga od okružne lige, preko Niške zone u Srpsku ligu. Rukovostvo grada Vranja i Dinama na sve načine želi da spere ljagu i odgovornost za propuste, za neviđenu nesposobnost i bruku koju su naneli vranjskom fudbalu i sportu uopšte. Smatraju da bi to ostvarili kupovinom ili fuzijom sa ekipom iz Predejana – kaže za OK Radio naš sagovornik blizak upravi Dinama.

On smatra da je to vrlo moguće, ali da se po pitanju gašenja Moravca i njegovog fuzioniosanja pitaju i čelnici Jablaničkog  fudbalskog saveza čiji su Predejančani član.

- Normalno je da se prvo fuzija ponudi klubu iz tog saveza, recimo Dubočici iz Leskovca koja je ispala iz lige ili Vlasini iz Vlasotinca koja je bila član Niške fudbalske zone i koja ima nameru da se domogne višeg ranga. Rasplet se čeka narednih dana, pregovori, naravno tajni, su u toku. Vrlo je verrovatno da ćemo dobiti stari-novi klub u Srpskoj ligi po imenu Dinamo Moravac ili Dinamo Predejane – ističe naš sagovornik.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: