Gasi se ženska košarka u Vranju?

Lokalni sport - Petak 22.08.2014 - 07:52

Vranje – Učešće ženske selekcije košarkaškog kluba Nikolić Akademija nakon istorijskog uspeha i plasmana u Drugu ligu još uvek je neizvesno zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Nikolić Akademija Nikolić Akademija

Podlednji rok za prijavu za takmičenje je 29. avgust.

Naime, klub bi trebalo da se finasira iz budžeta, njegovi čelnici podneli su zahtev, ali odgovora nema.

- Ako grad Vranje ne stane iza ove ženske dece koja redovno treniraju sa velikim entuzijazmom i željno iščekuju takmičenje moraćemo da odustanemo i klub svedemo na neku vrste škole ili će se rasformirati.

Da ponovimo još jednom, ovo je po prvi put u istoriji grada da se jedna ženska košarkaška selekcija zvanično takmiči.

Predali smo ispravne papire za finansiranje ženske selekcije, gradu po Konkursu koji je raspisan za dodelu sredstava za sportske klubove.

Ono što je bitno, košarkaški savez Srbije je odredio da poslednji dan za prijavu za takmičenja u Srbiji bude 29. avgust.

Ovaj rok se približava, pa trenutno u klubu ne znamo da li ćemo se takmičiti ili ne?

Ako dobijemo sredstva za takmičenje, ŽKK Nikolić Akademija biće pravo osveženje na letargičnoj sportskoj sceni grada Vranja, u suprotnom jedna talentovana generacija košarkašica otići će u zaborav kao mnoge generacije u ostalim sportovima za koje se nije imalo sluha.

Takođe, rok za prijavu takmičenja za mlađe selekcije je 5. septembar, a mi imamo izuzetno talentovane kadete – ističe za OK Radio Pedrag Nikolić, jedan od trenera u klubu.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: