HITNO: Dinamo novi srpskoligaš

Lokalni sport - Ponedeljak 07.07.2014 - 10:00

FK Dinamo Vranje je specijalnom odlukom delegata na sednici IO RIS održanoj u ponedeljak popodne, vraćen u Srpsku ligu Istok nakon što je iz nje istupila ekipa Moravca iz Predejana, saznaje OK Radio od ljudi bliskih IO RIS.

Ivanović (skroz desno) najzaslužniji za promociju Dinama Ivanović (skroz desno) najzaslužniji za promociju Dinama

- Sednica je završena, javljamo radosnu vest navijačima Dinama i  svim ljubiteljima fudbala u Vranju da je Dinamo vraćen u Srpsku ligu Istok umesto Moravca iz Predejana.

To je učinjeno posebnom odlukom, koja proističe iz člana “razvojno”, a to je da Dinamo ima prioritet na druge klubove zbog daljeg razvoja fudbala u Pčinjskom okrugu.

Ovo nije presedan, već je još jedan takav slučaj bio sa ekipom Napretka iz Kruševca kad je ostala u Super ligi na isti način.

Za vraćanje Dinama u Srpsku ligu Istok najzaslužiniji je Dejan Ivanović Jova koji je kao potpresednik FS RIS i delegat FSS uspeo da izlobira za ceo okrug, a presudno je bilo što je to podržao Bogoljub Stepanović, predsednik sudijske organizacije Srbije – kaže za OK Radio naš sagovornik.

Inače, prvenstvo je imao FK Jednistvo iz Paraćina koji je ispao iz Srpske lige Istok kao direktna posledica ispadanja FK Timok iz Zaječara iz Druge lige.

- Ekipa Jedinstva je trebala da se vrati u Srpsku ligu Istok, ali presudilo je “razvojno” pravilo i data je još jedna šansa Dinamu.

Pored Jedinstva, ulazak u Srpsku ligu Istok tražila je i ekipa Svrljiga koja je igrala baraž, kao drugoplasirana u Niškoj zoni, i  ispala od ekipe Ozrena iz Sokobanje.

Njima je rečeno “da se Srbija ne brani na Svrljiškim planinama već u Preševskoj dolini”. Valjda im je sve bilo jasno – navodi naš sagovornik.

Ulazak Dinama u Srpsku ligu doprineo je i da ekipa vranjskog Granizona Nebeski Anđeli uđe u zonu Jug kao drugoplasirana u Pčinjskoj fudbalkoj ligi.

Tako će Pčinjski okrug imati i tri zonaša: BSK iz Bujanovca, Moravu iz Vladičinog Hana i Nebeske Anđele iz Vranja.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: