Još jedan poraz košarkaša Morave

Lokalni sport - Utorak 09.12.2014 - 08:19

Vranje – Košarkaši Morave iz Vladičinog Hana poraženi su od Mladost Admirala sa 92:49 u utakmici 10. kola Druge košarkaške lige Srbije.

KK Morava KK Morava

Morava se nakon ovog kola nalazi na pretposlednjem 13. mestu na tabeli sa osvojenih 11 poena. S obzirom da je Morava do sada zabeležila samo jednu pobedu, to bi moglo da se smatra neuspehom.
Ali tako ne misli i Miodrag Kostić, sportski direktor kluba. On kaže da su porazi u Drugoj ligi Srbije, ustvari velike pobede veoma mladog tima Morave, u kome igraju i dečaci od 15 godina.
- S obzirom da je Moravu napustilo osam najboljih igrača iz prošle sezone, da je budžet  smanjen za 50 odsto i da su nasleđena ranija finansijska dugovanja,  kao i to da za tim nastupaju samo domaći igrači, Morava postiže izuzetne rezultate. To nisu pobede, ali je veliki uspeh s obzirom da nam je na početku sezone glavni  cilj bio da se klub ne ugasi. Za slučaj da uspemo i da izborimo opstanak u ligi to bi bio veliki i neplanirani uspeh -  pojašnjava Kostić.
On  dodaje da  je Morava, odlično odigrala utakmice protiv direktnih konkurenata za opstanak u ligi. Pobedila je Kolubaru na gostovanju u Lazarevcu, a sa pet poena razlike izgubila od Meridijane  iz Novog Sada, takođe na gostovanju.   
- I oni i mi gubimo od svih ekipa u ligi, ali bi Morava bi na domaćem terenu  trebalo da dobije direktne konkurente za ispadanje iz lige, jer je Kolubaru dobila u Lazarevcu, a od Meridijane na gostovanju izgubila sa samo pet poena. Očekujemo da ćemo izboriti ostanak u Drugoj ligi,  s obzirom da ove godine ispadaju dve ekipe – kaže Kostić.
U narednom kolu Morava se kod kuće sastaje sa Slobodom iz Užica, koja je na šestom mestu na tabgeli sa osvojenih 16 bodova.
Slađana Tasić

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: