Jug pred novim početkom

Lokalni sport - Petak 03.10.2014 - 05:30

Vranje - Košarkaški klub Jug iz Vranja u novom prvenstvu kreće sa novim trenerom Vladom Marinkovićem, sa novom ekipom i novom upravom što bi trebalo da konsoliduje ekipu i posle nekoliko godina posrtanja i brukanja na košarkaškoj sceni povrati ugled koji je ranije imao.

KK Jug, Foto-FB KK Jug, Foto-FB

Najzad su gradski lokalni čelnici, zahvaljujući većniku Nemanji Nuhijeviću, imali sluha za sport, košarku i klub, te rešili da smene Gorana Smiljkovića, radnika Sportskog saveza, koji je bio u klubu direktor, verovali ili ne i cela uprava.

Sa njim niko nije hteo da sarađuje jer je kao politička marioneta bio postavljen reda radi na mesto koje mu po bilo kakvim sportskim sposobnostima nije pripadalo.  
 
Klub koji je poslednjih godina bio na ivici gašenja, operativnim radom pojedinih bivših košarkaša i sportskih radnika uz vođstvo Nuhijevića polako se postavlja na zdrave noge.

Trener Marinković je svojim kvalitetom i autoritetom napravio dobru atmosferu na treningu, pa se očekuje da rad na treninzima podigne formu igrača i ekipe u celini.

Okosnicu tima činiće proverene snage: iskusniji Stevanović, Radisavljević, Stošić i Radosavljević. Tu su još iz srednje generacije: Damnjanović, Jovanović, Petrović, Nikolić, Savić i Trajković, a priključiće im se povratnici iz BSK Juniora Popović i Antić, koji stiču pravo igranja posle prvog kola.

Cilj Juga u novoj sezoni biće opstanak i konsolidacija ekipe. Izbor nove uprave trebalo bi jednom zauvek da  istera iz kluba improvizaciju koja je dovela Jug na ivici gašenja.

Za klub je licencirano i oko petnaestak juniora, koji ravnopravno konkurišu za prvih dvanaest sa seniorima.

Izvršeno je licenciranje tima za novu sezonu, plaćena su dugovanja košarkaškom savezu Srbije i skinuta je suspenzija kluba na prelazni rok.

Trener Marinković za utakmicu prvog kola u subotu protiv Radnika u Surdulici, neće moći da računa na Dušana Antića i Acu Popovića, koji stiču pravo igranja u drugom kolu i na iskusnog Miloša Jovanovića koji je još rovit posle preloma ruke.

Da klub polako staje na zdrave noge svedoči i formiranje jake juniorske selekcija koja počinje sa intenzivnim treninzima za nastup u takmičenju mlađih kategorija Srbije, koje počinje 20. oktobra.

Sa prvim timom trenira i Milan Simonović, koji može biti licenciran posle prvog kola, ali će to odlučiti trener Marinković.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: