Kreće Pandina škola odbojke

Lokalni sport - Utorak 18.08.2015 - 12:53

Odbojkaški klub Panda iz Vranja od 1. septembra upisuje nove članove.

I doktori preporučuju odbojku. Foto: OK Panda I doktori preporučuju odbojku. Foto: OK Panda

Poziv važi za sve dečake i devojčice uzrasta od sedam do 14 godina, kaže Dejan Trajković, jedan od trenera.

- Odbojku bi trebalo izabrati pre drugih sportova iz razloga što trenirajući ovaj sport deca pravilno razvijaju i grade svoje telo. Kada se trenira odbojka, mišići i kosti se pravilno razvijaju, dok je kod drugih sportova to manje zastupljeno. Iz tih razloga i doktori preporučuju deci odbojku kao preventivu,  jer  trenirajući odbojku sprečava se nastanak kifoze kičme  i spondiloze – pojašnjava Trajković.

On dodaje da se OK Panda od drugih klubova razlikuje po tome što se u radu sa mlađim kategorijama više stavlja akcenat na motoriku, izgradnju brzine i koordinacije, kao i pravilnog oblikovanja tela.

- Kad se to razvije, tek onda se uče odbojkaški elementi, jer su u tom uzrastu deca  mala da npr. prebace mrežu - kaže Trajković.

Pande treniraju u hali Tehničke škole, a deca se mogu upisati na treninge odbojke od 1. septembra, pa sve do 31. decembra. 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: