Lider prejak za Jug

Lokalni sport - Nedelja 26.10.2014 - 08:44

Vranje - Košarkaši Juga nisu uspeli da pobede, u 4. kolu Prve regionalne košarkaške lige Istok, lidera na tabeli ekipu Knjaževca. Gosti su bili bolji tokom čitave utakmice i zasluženo su slavili, sa 71:56.

KK Jug, Foto-Medija centar KK Jug, Foto-Medija centar

Knjaževac, koji već nekoliko godina stvara ekipu za Drugu ligu, je fizički spremnija ekipa od Juga i upravo je to presudilo da pobede na ovom susretu, kao i prednost na centarskim pozicijama.

Ako se tome doda da košarkaše Juga nije služio ni šut za tri poena, kao u prvim utakmicama, onda nije bilo moguće pobediti favorita. Jug je samo dobio treću četvrtinu sa 15:14, dok su gostima pripale ostale tri.

U redovima Juga, ponovo je najefikasniji sa 20 koševa bio Nikola Stevanović, iako su ga igrači Knjaževca odlično čuvali.

Jug je do sada ostvario više nego što se očekivalo, jer ima izuzetno  težak raspored u prvom delu šampionata.

U narednom kolu gostuje solidnoj Jablanici u Medveđi, pa dočekuje još jednog kandidata za prvo mesto ekipu Niša. Konsolidacija u Jugu na svim nivoima je evidentna, što pokazuje i povratak publike na tribine Hale sportova u Vranju.

Oko 200 gledalaca je i posle ove utakmice pozdravila aplauzom mladu ekipu Juga, čiji je prevashodni cilj u ovoj sezoni opstanak u ligi.

KK Jug – KK Knjaževac  56:71
Po četvrtinama: 17:23, 13:20, 15:14 i, 11:14
KK Jug: Stevanović 20(1), Radosavljević, Popović 3(1), Damnjanović 4, Petrović 9(2), Radisavljević 3, Jović, Stošić 9(1), Nikolić 5, Krstić, Antić 3(1).

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: