Lutke zamenile fudbalom

Lokalni sport - Nedelja 11.10.2015 - 10:40

Vranje - U okviru projekta “Moja škola moj klub”, koji realizuje Fudbalski savez Srbije, devojčice OŠ “Branko Radičević” iz Vladičinog Hana pobedile su na regionalnom kupu u Jagodini i učestvovale na nacionalnom mini-maksi kupu u Staroj Pazovi.

Miljković i Zdravkovićeva sa mladim fudbalerkama iz Hana. Foto: FB Miljković i Zdravkovićeva sa mladim fudbalerkama iz Hana. Foto: FB
Po rečima Slađana Miljkovića, koordinatora bazičnog fudbala FS Pčinjskog okruga, u Staroj Pazovi je nakon toga bio organizovan i festival fudbala.
 
- U ovaj projekat su uključene gotovo sve škole u Srbiji. Cilj organizovanja mini-maksi kupa i festivala fudbala je promovisanje fudbala za devojčice, a sponzori su FSS, UEFA i FIFA, i sve pod sloganom "LIVE YOUR GOALS". Na nivou hanske opštine uključene su sve četire škole u ovaj projekat. Pobedile su devojčice iz škole “Branko Radičević”, predvođene profesorkom Draganom Zdaravković. Zatim su učestvovale na regionalnom kupu u Jagodini, čiji je cilj bio promovisanje fudbala a ujedno i način da devojčice zavole ovaj sport. Rezultat nije bio primaran već druženje i zdrav život. Od učesnica ovog kupa, sačinjena je reprezentacija Istočne Srbije - navodi Miljković.
 
Četiri devojčice članice tima OŠ “Branko Radičević” Anja Radovanović, Anja Ranđelović, Anja Stamenković i Mila Dimčić igrale su za reprezentaciju Istočne Srbije.
 
One su učestvovale i na mini-maksi kupu i festivalu fudbala u Staroj Pazovi.
 
Cilj je da se napravi razvojna liga za devojčice regiona Istočne Srbije, koju  bi podržao FSS,  kaže Miljković.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: