Maratonac Kristijan Stošić pravi promoter Vranja

Lokalni sport - Petak 13.02.2015 - 07:58

Kristijan Stošić, atletičar iz Vranja, među vodećim je atletičarima Srbije.

Kristijan Stošić Kristijan Stošić

Kristijan Stošić, atletičar iz Vranja, među vodećim je atletičarima Srbije.

Reprezentativac je i jedan od retkih koji može da se pohvali da mu je trener čuveni Slavko Kuzmanović, a sparing partner maratonka Olivera Jevtić.
 
Stošić je atletičar koji je stajao na mnogim pobedničkim postoljima, uključujući i ono na Beogradskom maratonu u kategoriji polumaratona.

Kristijan je 2012. godine bio pobednik Beogradskog polumaratona i to kao prvi Srbin koji je pobedio nakon 12 godina.
 
Živeo je u Vranju do petnaeste godine i onda je otišao na školovanje u Beograd a ovdašnja javnost skoro da i ne zna za njega, navode u Atletskom klubu Vranje.
Oni dodaju i da njemu  duguju posebnu zahvalnost jer je od skora počeo njihove atletičare uči pravim treninzima, i da im daje uputstva kako se ustvari trenira na pravi način za ovakvu  vrstu sporta.
 
Kristijan je inače član državne reprezentaciej u polumaratonu, maratonu, krosu i planinskom trčanju,  prvak države na polumaratonu, prvak države na 10.000 metara, prvak države u planinskom trčanju, pobednik mnogih trka, od kojih treba izdvojiti polumaratone u Skoplju, Beogradu i Novom Sadu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: